Būkite pasiruošę

Iš anksto pasiruoškite potencialiai kritikai – apgalvokite galimus atsakymus, kad prireikus juos galėtumėte pateikti, pataria vienas iš knygos „Kaip bendrauti su žmonėmis, kurių nepakenčiate“ („Dealing With People You Can’t Stand“) autorių Rickas Brinkmanas. Kai teta pareiškia, kad pastambėjote, padėkokite už rūpestį ir pakeiskite pokalbio temą.

„Jei nepulsite gilintis į žodžių turinį, pakreipsite pokalbį pozityvia linkme, o pašnekovas susimąstys, kodėl paleido šitokią nemandagią pastabą“,l – tvirtina R. Brinkmanas.

Pasistenkite įlįsti į kito kailį

„Supraskite – kiekviena gyva būtybė turi savitą požiūrį į gyvenimą, na, o tada pasistenkite įsigilinti į kito požiūrį“, – rašo mokslų daktaras Johnas McGrailas, knygos apie asmenybės išsilaisvinimą ir pokyčius autorius. Jei pamėginsite įsijausti į jo ar jos požiūrį, pamatysite – nejaukiai prasidėjęs pokalbis virs sklandžiu, maloniu pašnekesiu.

Neskubėkite

Jei žmogus pasako kažką, kas jums nepatinka, akimirką stabtelėkite, kelis kartus giliai įkvėpkite, pasistenkite atsipalaiduoti, ir tik tada tęskite pašnekesį, pataria psichologas Craigas E. Runde‘as. Daugybę kartų suprasite, kad žmogus nenori jūsų įžeisti, o kai tai suprasite, viskas atrodys kur kas paprasčiau.

Skleiskite pozityvumą

Pasitelkę pozityvų požiūrį, tapkite žavia asmenybe, pataria šeimos santykių psichoterapeutė Tina Tessina. „Laisvi, mandagūs, lengvai bendraujantys, supratingi, dėmesingi žmonės visiems atrodo žavūs ir patrauklūs“, – rašo T. Tessina. Ji pataria dailiai rengtis, mielai priimti komplimentus, nesvarstyti, ar jie pelnyti.

„Šypsokitės ir būkite draugiški. O jei gana ilgai pratinsitės prie naujo elgesio, jis galiausiai taps natūralus“, – tvirtina santykių specialistė.

Raskite laiko pasidžiaugti... levandomis?

Kai kas nors išmuš jus iš pusiausvyros, pauostykite levandas. Jų kvapas ramina – pasirodo, tai ne kartą patvirtinta tyrimais. „Yra teorija, kad neįmanoma vienu metu jausti prieštaringų emocijų – kaip antai, nerimo ir ramybės“, – sako kvapus tyrinėjantis neurologas Alanas Hirshas.

Taigi levandų aromatas malšina nerimą, ramina, o jausdamiesi ramūs kur kas lengviau bendrausite. Nešiokite ar laikykite ant stalo darbe buteliuką eterinio levandų aliejaus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)