Geriausiu dramos aktoriumi tapo Danielis Day Lewisas už vaidmenį biografiniame filme „Linkolnas“ („Lincoln“), o Jessica Chastain, suvaidinusi juostoje „Taikinys #1“ („Zero Dark Thirty“), iškovojo geriausios dramos aktorės titulą.

Didžiosios Britanijos dainininkė Adele nugalėjo geriausios dainos kategorijoje už muzikinį takelį filmui apie Džeimsą Bondą „007 Operacija „Skyfall“ („Skyfall“). Jos sugrįžimas į sceną buvo itin laukiamas, man prieš tris mėnesius mama tapusi atlikėja iki šiol niekur nesirodė.

Geriausia serialų antro plano aktore tapo Maggie Smith už vaidmenį „Dauntono abatijoje“ („Downton Abbey“).

Serialas „Tėvynė“ („Homeland“) tapo geriausia televizijos drama, o Damianas Lewisas už vaidmenį  šiame seriale paskelbtas gariausiu televizijos aktoriumi.

Režisierius Quentinas Tarantino nugalėjo geriausio scenarijaus kategorijoje su filmu „Ištrūkęs Džango“ („Django Unchained“). Ši juosta taip pat buvo nominuota ir geriausio filmo kategorijoje, kurioje taip pat buvo minimi Steveno Spielbergo „Linkolnas“, Ango Lee sukurta Yanno Martelo romano adaptacija „Pi gyvenimas“ („Life of Pi“) ir „Taikinys #1“ – Kathryn  Bigelow filmas apie Osamos Bin Ladeno paiešką.

„Tai velniška staigmena ir esu laimingas, būdamas nustebintas“, - sakė Q. Tarantino, atsiimdamas apdovanojimą.

Šio režisieriaus filme vaidinęs Christophas Waltzas tapo geriausiu antro plano aktoriumi.

Geriausio užsienio filmo kategorijoje nugalėjo Austrijos režisieriaus Michaelo Haneke filmas „Meilė“ („Amour“).

Atskiras „Auksinis gaublys“ skiriamas ir geriausiam miuziklui ar komedijai, o šiais metais šis apdovanojimas įteiktas Tomo Hooperio teatro scenos hito ekranizacijai „Vargdieniai“ („Les Miserables“).

Dėl šio apdovanojimo taip pat kovojo „Optimisto istorija“ („Silver Linings Playbook“), „Mėnesienos karalystė“ („Moonrise Kingdom“), „Tai nutiko Jemene“ („Salmon Fishing in the Yemen“) bei „Geriausias egzotiškas Marigold viešbutis“ („The Best Exotic Marigold Hotel“).

Tapti geriausiu dramos aktoriumi be nugalėjusio D. Day Lewiso pretendavo ir „Oskarams“ nominuoti Denzelis Washingtonas bei Joaquinas Phoenixas.

Už vaidmenį „Vargdieniuose“ Hugh Jackmanas tapo geriausiu miuziklo ar komedijos aktoriumi. Šiam apdovanojimui buvo nominuotas ir „Optimisto istorijos“ žvaigždė Bradley Cooperis. Beje, abiejų šių vyrų pavardės minimos ir tarp nominantų į geriausio aktoriaus „Oskaro“ apdovanojimą.
Geriausia miuziklo ar komedijos aktore tapo „B. Cooperio kolegė iš juostos „Oiptimizto istorija“ Jennifer Lawrence.

Šiais metais „Auksinių gaublių“ apdovanojimų ceremoniją vedė komedijos aktorės Amy Poehler ir Tina Fey, prieš tai trejus metus šios pareigos priklausė britui Ricky Gervaisui. A. Poehler ir T. Fey buvo nominuotos geriausios televizijos komedijos aktorės kategorijoje už darbus „30 Rock“ ir „Parks and Recreation“.

„Tina, aš tik noriu pasakyti, kad labai tikiuosi laimėti“, - ceremonijos pradžioje sakė A. Poehler. Deja, iš renginį vedusių aktorių šį prizą paveržė Lena Dunham, situacijų komedijos „Girls“ kūrėja ir žvaigždė. Beje, šis darbas nugalėjo ir geriausio komedijinio televizijos serialo kategorijoje.

A. Poehler ir T. Fey scenoje talkino Misteris ir Mis „Auksiniai gaubliai“ – šie garbingi titulai kasmet tradiciškai skiriami garsenybių vaikams, kurie patys turi rimtų ketinimų kino pramonėje. Šiemet apdovanojimus organizuojanti Holivudo užsienio spaudos asociacija HPFA jais išrinko  Michaelo J. Foxo sūnų Samą Michaelą Foxą ir Clinto Eastwoodo dukrą Francescą.

Septynis kartus „Auksiniams gaubliams“ nominuota ir du „Oskarus“ laimėjusi aktorė Jodie Foster atsiėmė Cecilio B. DeMille'o apdovanojimą už viso gyvenimo nuopelnus.

Renginio akimirkos:

Visi kino kategorijų laimėtojai:

Geriausia drama: "Operacija "Argo"

Geriausias miuziklas: "Vargdieniai"

Geriausia dramos aktorė: Jessica Chastain („Taikinys #1“)

Geriausias aktorius: Daniel Day-Lewis ("Linkolnas")

Geriausia miuziklo/komedijos aktorė: Jennifer Lawrence ("Optimisto istorija")

Geriausias miuziklo/komedijos aktorius: Hugh Jackmanas ("Vargdieniai")

Geriausias režisierius: Benas Affleckas ("Operacija "Argo")

Geriausia antro plano aktorė: Anne Hathaway ("Vargdieniai")

Geriausias antrojo plano aktorius: Christophas Waltzas ("Ištrūkęs Džjango")

Geriausias filmas užsienio kalba: "Amour"

Geriausias animacinis filmas: "Karališka drąsa"

Geriausias scenarijus: Quentinas Tarantino ("Ištrūkęs Džango")

Geriausias garso takelis: "Pi gyvenimas"

Geriausia daina - Adele "Skyfall"

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)