76 metų C.Nobsas garsųjį vasaros festivalį pradėjo rengti 1967 metais, dirbdamas šio Šveicarijos kurorto turizmo biure. Festivalyje yra grojusios ryškiausios pasaulio žvaigždės, tarp jų - Milesas Davisas, Ray Charlesas ir Prince'as.

Roko grupės "Deep Purple" dainoje "Smoke on the Water" C.Nobsas yra įamžintas kaip "Supanikavęs Claude'as". Daina buvo parašyta apie gaisrą, kuris sunaikino Montrė kazino per Franko Zappos koncertą 1971 metais.

C.Nobsas susižeidė per Kūčias slidinėdamas lygumose netoli namų Ko kaime šalia Montrė ir Ženevos ežero, pirmadienį žurnalistams sakė festivalio generalinis sekretorius Mathieu Jatonas.

Nors prieš šešerius metus jam buvo padaryta širdies operacija, C.Nobsas toliau dirbo festivalio direktoriumi. 10-ajame dešimtmetyje jis šiuo postu dalijosi su amerikiečių prodiuseriu Quincy Jonesu, kuris kasmet atvažiuoja iš Los Andželo pristatyti naujo talento.

C.Nobsas dažnai prisidėdavo prie muzikantų scenoje ir grodavo armonikėle, o kartais jį lydėdavo ir jo šunys.

Pernai festivalyje didžiulės sėkmės sulaukė Bobo Dylano, Lanos Del Rey ir britų aktoriaus bei muzikanto Hugh Laurie koncertai.

Šiemetinis festivalis numatytas liepą.