Asmenys, statantys automobilį mokamoje aikštelėje, tačiau nesumokėję už stovėjimą ir radę ant mašinos stiklo priklijuotą perspėjimo lapelį, turi teisę nemokėti baudos, tačiau privalo sumokėti „užmaršumo mokestį“, t. y. turi parkomate sumokėti už stovėjimą visą dieną. Raudonojoje zonoje visos dienos mokestis už stovėjimą sudaro 30 Lt, geltonojoje – 20 Lt, o bauda už stovėjimą nesusimokėjus - 40 litų.

Pasak Viešosios tvarkos skyriaus vedėjos Kristinos Vintilaitės, pastebima tendencija, kad žmonės mieliau sumoka „užmaršumo mokestį“, negu baudą, ir atitinkamai kitą kartą neberizikuoja palikti automobilį apmokamoje aikštelėje nesumokėjęs už stovėjimą. Tokiu būdu uostamiestyje didėja rinkliavos už automobilių stovėjimą surinkimas.

2012 m. už automobilių stovėjimą Klaipėdos mieste surinkta 2 mln. 200 tūkst. Lt, 2011 m. - 1 mln. 900 tūkst. litų. 2013 m. rinkliavos planuojama surinkti 2 mln. 400 tūkst. litų.

J.Simonavičiūtė informavo, kad administracija ir toliau stebės leidimų išdavimo tvarką, jei kils nesusipratimų, ji bus koreguojama Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos sprendimu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)