Bazalto trinkelės, teismo eksperto Sigito Mitkaus pripažintos nepakankamai atspariomis lietuviškam klimatui, kaip jau tapo įprasta, prasčiausiai žiemą pakelia antrajame prospekto rekonstrukcijos etape: nuo Vasario 16-osios gatvės iki Lukiškių aikštės.

Grindinio trinkelės trupa dešimtimis. Daugelis jų subyra į šimtus skeveldrų, sveikesnių trinkelių liekanos sukrautos ant šaligatvių.

Eilinę žiemą sunkiai pakelianti pagrindinės sostinės gatvės danga lopoma savivaldybės lėšomis.

„Smulkus remontas vykdomas nuolat. Nedirbama bus tik prie didelių šalčių. Darbai vykdomi iš savivaldybės lėšų“, - teigiama sostinės savivaldybės pateiktame komentare DELFI.

Nors savivaldybės užsakymu ekspertizę atlikęs S. Mitkus konstatavo, kad lietuviškam klimatui nepakankamai atsparus grindinys paklotas beveik pusėje Gedimino prospekto važiuojamosios dalies, stambių dangos keitimo darbų Vilniaus valdžia kol kas neplanuoja.

Iš darbus atlikusios bankrutuojančios bendrovės „Luidas“ bei kitų su rekonstrukcija susijusių įmonių Vilniaus savivaldybė už broką siekia prisiteisti beveik 10 mln. Lt. Tačiau bylinėjimuisi pabaigos dar nematyti.

„Šiuo metu yra pareikštas reikalavimas dėl 9,8 mln. litų ir jis nagrinėjamas teisme, procedūros kol kas nėra baigtos“, - nurodo savivaldybė.

DELFI primena, jog dėl Gedimino prospekto rekonstrukcijos atliekamas ikiteisminis tyrimas. Įtariant piktnaudžiavimą, tyrimas pradėtas praėjusių metų kovo mėnesį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (123)