Tai jau 10-asis ledo skulptūrų projektas šalia Rostoko įsikūrusiame prekybos ir pramogų centre „Karls“. Viename iš pastato korpusų įrengta šaldymo įranga ledo skulptūroms eksponuoti, tad nesvarbu, koks lauke oras - viduje nuolat palaikoma nuo -5 iki -10 laipsnių C.

Šiemetinio projekto tema – „Alisa stebuklų šalyje“.

Tris savaites trukusiame ledo skulptūrų kūrybos procese dalyvavo skulptoriai iš Rusijos, Bulgarijos, Prancūzijos, Olandijos, Latvijos, Malaizijos ir Lietuvos.

„Dalyvavau jau antrą kartą (matė, kaip dirbau prieš metus), todėl leido pasirinkti sau kompanioną. Tad pasikviečiau draugą, vieną garsiausių skulptorių iš Kvala Lumpūro (Malaizijos) - Johną Yong Chong Mingą. Jau buvome ne kartą susitikę ledo festivalyje poliariniame rate Rusijoje, prieš porą metu kartu komandoje dirbome ir pačiame garsiausiame ledo skulptūrų festivalyje Harbine, Kinijoje“, – DELFI pasakojo skulptorius Andrius Petkus.

„Šį kartą Vokietijoje padirbėjome ties kompozicija „Alisa arbatos vakarėlyje pas Skrybėlių“. Pasakos motyvais sukūrėme didžiulį stalą (daugiau kaip 2 m aukščio), prie kurio sėdi Alisa, Skrybėlius, kiškis ir miegapelė. Stalas nukrautas įvairiausiais daiktais, rakandais bei maistu. Fone – didžiulė ledo siena su išskaptuotu seno malūno reljefu pamiškėje“, – kalbėjo skulptorius.

Šiais metais iš viso buvo sunaudota daugiau kaip 200 tonų skaidraus dirbtinio ledo. Kitais metais organizatoriai planuoja daugiau ledo grožybių - ketinama pastatyti dvigubai didesnį angarą. Tai bus didžiausias Europoje ledo skulptūrų muziejus.