”Pastebėjau, kad žmonės pavargo nuo įvairiausių akcijų, pažadų, šventinio klyksmo ir labai pasiilgo tikrų bei nuoširdžių dalykų. Taigi nusprendėme jiems pasiūlyti kalėdinę barokinę programą. Siūlome pasiklausyti kūrinių, skambėjusių prieš šimtus metų, bent akimirkai persikelti į tuos laikus ir pajausti, kaip tada žmonės šventė Šv. Kalėdas. Didžioji dalis kūrinių – parašyti būtent kalėdiniam laikotarpiui. Jie alsuoja jaukia šiluma, ramybe, kurios šiomis dienomis taip trūksta. Tikime, kad iš mūsų koncertų žmonės išeis nurimę ir dvasiškai apsivalę“, - bent akimirką stebtelėti, įsiklausyti į savo vidų ir pajausti šventinę dvasią ragina V. Čepinskis.

Ir pats smuikininkas prisipažįsta jaučiąs silpnybę senajai barokinei muzikai.

„Juk ji – užhipnotizuoja, net gydo“, - pastebi V. Čepinskis. Muzikas džiaugiasi, kad jo orkestro „Camerata“ barokinės muzikos atlikimu buvo apžavėti net Italijos muzikos žinovai. „Jie nesitikėjo, kad Rytų Europoje gali būti taip interpretuojama barokinė muzika. Didžiuojamės, kad atradome savo stilių“, - džiaugiasi smuiko virtuozas.

V. Čepinskis teigia, kad jo orkestro stiprybė slypi vieningume, bendradarbiavime ir nuoširdume. „O muzika – giliausia sielos išraiškos priemonė, - pastebi muzikas. – Žiūrovas jaučia, kas yra tikra, o kas ne, ar atlikėjas scenoje save atiduoda visu 100 procentų. Labai džiaugiuosi, kad pavyko suburti ne tik gabius ir talentingus žmones, bet ir norinčius muziką kurti savitai, ne pagal šablonus. Be to, svarbu, kad mes labai gerai jaučiame vienas kitą“, - orkestro vieningumo ir profesionalumo paslaptį išduoda V. Čepinskis.

Tarptautinių konkursų laureatas, koncertavęs visoje Europoje, JAV, Japonijoje, Dominikos Respublikoje, grodamas Lietuvoje sako jaučiąs ypatingą virpulį: „Jaučiu, kad groju savo žmonėms, todėl man labai gera koncertuoti savo šalyje. Juk dėl gardesnio duonos kąsnio galėjau emigruoti iš Lietuvos, tačiau man tikrai malonu būti su savais.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)