Tokio amžiaus sulaukę dauguma vyrų jau turi ilgalaikius laimingus santykius bei yra suformavę artimų draugų ratą.

Bauginančioji „vidurio amžiaus krizė“ bus tik po dešimties metų, o sudėtingi, nerimo ir baimės kamuojami paauglystės metai tėra tik blankus prisiminimas.

Pasitenkinimą teikiantis potyris − tapimas tėvu, mat net 43 procentai vyrų sakė, kad diena, kai jie tapo tėvais, buvo viena iš pačių laimingiausių dienų gyvenime.

Šis tyrimas, kurį užsakė vyriškų drabužių gamintojas „Jacamo“, atskleidė, kad po vaiko gimimo į top laimingiausių gyvenime įvykių trejetuką patenka vedybos (atsakė 35 procentai) ir mėgstamiausios sporto komandos pergalė lygoje (18 procentų). Kitos įsimintinos laimės akimirkos yra namo ar automobilio įsigijimas, pasipiršimas mylimajai ir universiteto baigimas.

Ekspertai paaiškina, kad iki 37-erių dauguma vyrų jau turėtų būti perėję šiuos etapus, todėl galima teigti, kad 37 yra „laimės metai“.

Britų konsultavimo ir psichoterapijos asociacijos (BACP) draugijos narys Phillip'as Hodson'as teigia, kad 37-erių sulaukę vyrai paprastai turi naudos iš sveikatos ir gyvenimiškos patirties.

„Logiška galvoti, kad vyrai turėtų jaustis laimingesni tuomet, kai yra jaunesni, sveikesni ir geresnės fizinės būklės. Senstant atsiranda didesnis polinkis į ligas, vyrai tampa silpnesniais.

37-erių esate pakankamai jaunas ir dar nepajusite nusivylimo gyvenimu, kuris ateina kartu su vidurio amžiaus krize, tačiau tuo pat metu esate ir pakankamai subrendęs, išsiugdęs pasitikėjimą savimi, užsitarnavęs pagarbos, turite įtakos ir pasiekimo jausmą“, - rašoma tyrime.

Apklausus tūkstantį vyrų paaiškėjo, kad kasdien pietums suvalgytas mėgstamiausias patiekalas pradžiugins vyrą.

28 procentams vyrų diena prašviesės „ištaškius“ pinigus DVD diskams, drabužiams ar kokiems nors įrankiams, o 27 procentams nuotaiką pakelia buvimas su draugais.

Ketvirtadalis, 25 procentai, mėgaujasi nekaltu flirtu, 22 − geros kavos ar arbatos puodeliu, o 20 − netikėta, jų mylimos moters pagaminta gardžia vakariene. Kitus pradžiugina atrastas laikas perskaityti laikraštį, pasiekti naują kompiuterinio žaidimo rezultatą ar tiesiog gauti SMS žinutę.

Romantiški vyrai laimingiausiais jaučiasi praleidę laiką su savo partnere. Po to seka laikas, praleistas su gerais draugais ir vaikais. Tačiau tik 5 procentai jaučiasi laimingi kolegų akivaizdoje.

„Gera žinoti, kad santuoka ir vaikučio susilaukimas yra ilgalaikės laimės šaltinis. O kai kalba pasisuka apie kasdienines, laimės suteikiančias akimirkas, niekas negali pralenkti padorių pietų ir piniginės ištuštinimo naujam garderobui“, - tyrimą apibendrino Lucy Dobson, „Jacamo“ atstovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)