Tačiau kartais klysta net lažybininkai, „Eurovizijos“ finalo išvakarėse Andrių priskyrę prie aiškių autsaiderių. Kalbant sporto terminais, A.Pojavis pateikė didžiausią pastarųjų metų „eurovizinę“ sensaciją, iš pradžių išsiropštęs iš „mirtininkų“ grupės, vėliau įveikęs pusfinalį ir triumfavęs finale.

Taip, šį kartą nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje skambių vardų buvo ypač mažai, tačiau gerų dainų – nors vežimu vežk. Senokai „Eurovizijos“ atrankoje teko girdėti tiek potencialių hitų, besiveržiančių iš jaunų, glamūrinių žurnalų paskutinių puslapių sklaidytojams nepažįstamų atlikėjų gerklių.

Žinoma, trūko tų tradicinių „eurovizinių“ skandaliukų ir iš kojų verčiančių suknelių, taip paguodžiančių ir paįvairinančių vienos nelaimingiausių pasaulio tautų gyvenimą. Tačiau turime dainą, kuri net amžiną atilsį Johną Peelą priverstų iš nuostabos pakelti antakį: „Ar šis bičas yra iš tos pačios šalies, kur man kažkas buvo įbrukęs BIX ir „Lygiailyja“ įrašus?“.

Andriaus Pojavio „Something“ yra kažkas fenomenalaus: šaižokos indie roko gitaros, kojas trepsėti verčiantis ritmas ir puikus priedainis. Turime puikų šansą būti nesuprasti Malmėje: „Atsiprašome, ponai. Čia vyksta „Eurovizija“, o jūsų greičiausiai laukia Glastonburis“.

Ir tai būtų pats didžiausias ir Andriaus Pojavio, ir Lietuvos žiūrovų, ir vertinimo komisijos įvertinimas. Turime pasiutusiai gerą muzikinį skonį, bičiuliai. Ir visa tai gimė Jurbarko palėpėje, galite tuo patikėti?

Julius Baliutavičius
www.klubas.lt vyr.redaktorius