Chrysler” panašų dalyką nori pasiūlyti savo automobilyje „Dodge Dart”. Vienas analitikas sakė BBC, kad ši krovimo sistema per ateinančius mėnesius greičiausiai taps vyraujančia tendencija.

Belaidė telefonų krovimo sistema bus įdiegta į „Toyota” automobilio „technologijų paketą“, kainuosiančio 1200 svarų sterlingų (maždaug 5100 Lt), ir bus prekyboje jau nuo kito pavasario.

Norėdamas įkrauti prietaisą vairuotojas turės jį tiesiog padėti ant specialaus kilimėlio, bet telefone turi būti integruoti „Qi” priedai.

Šiuo metu belaidę „Qi” krovimo sistemą turi 34 mobiliojo telefono modeliai, įskaitant „LG Google Nexus 4”, „Nokia Lumia 920” ir „HTC Windows Phone 8X”.

Kitiems išmaniesiems telefonams galima įsigyti papildomas reikalingų priedų sistemas.

„Prietaisų įkrovimas be laidų ar jungčių tiesiog padedant telefonus ant automobilių valdymo pultelio yra naujovė, kuri atspindi tolimesnį „Toyota” įsipareigojimą pateisinti vartotojų lūkesčius”, - pareiškė vyriausiasis „Toyota” inžinierius Randy Stephensas.

Magnetinė indukcija

„Qi” veikia magnetinės indukcijos principu – energija prietaisui perduodama magnetiniu lauku.

Indukcinės krovimo plokštelės buvo sukurtos prieš kelis metus ir integruotos kai kuriuose mobiliuosiuose telefonuose, tokiuose kaip „Palm Pre”, bet 2008 metais bevielės energijos konsorciumas („Wireless Power Consortium”), kuriam priklauso daugiau kaip 100 narių, įskaitant „Samsung”, „Nokia”, „HTC”, „Motorola Mobility” ir „Sony”, pasirašė sutartį dėl belaidės energijos modelio, pavadinto „Qi”. Tai reiškia, kad bet koks telefonas, kuriame yra „Qi” priedai, tinka bet kokiam „Qi” krovikliui, nepriklausomai nuo prekės ženklo.

2011 metais „General Motors” paskelbė apie savo planus „Chevrolet Volte” automobilyje įdiegti kilimėlį, veikiantį magnetinės indukcijos principu, bet iki šiol jų neįgyvendino.

Izraelio įmonė „Powermat Technologies” šiuo metu diegia kilimėlius, skirtus mobiliesiems telefonams krauti, daugelyje JAV vietų.

Yra kompanijų, bandančių belaidį elektrinių automobilių krovimą indukciniu būdu, kuris veikia patiesus krovimosi kilimėlį tiesiog ant garažo grindų.

Anot konsultavimo įmonės „CCS Insight” analitiko Shauno Collinso, ši technologija pagaliau tampa vyraujančia tendencija.

„Ši technologija tampa vis svarbesnė tokiems prietaisams kaip „Nokia Windows 8”, kurie gali būti kraunami be laido.

„Yra mažytė dilema, kadangi mes nuolat siekiame sukurti plonesnius telefonus, bet įdiegdami prietaisuose tam tikras schemas, galime išspręsti šią problemą”, - BBC sakė S. Collinsas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)