Dvigubos širdys

15 vienetų

Jums reikės:

500g 1 lakšto šaldytos sluoksniuotos tešlos.

Papuošimui:

1 kiaušinio baltymo,
100 g Demerara cukraus.

Įdarui:

200 g paprasto Filadelfijos sūrio arba galite naudoti varškės kremą,
60 g cukraus pudros,
žiupsnelio raudonų maistinių dažų.

Atšildykite ir iškočiokite tešlą. Išpjaukite 30 širdžių. Pusę širdžių patepkite baltymu ir apibarstykite Demerara cukrumi. Visas širdis sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir 4 minutes kepkite orkaitės viduryje 225°C. Po to jas atvėsinkite ant padėklo.

Sumaišykite įdaro sudedamąsias dalis. Prieš pat patiekdami sutepkite širdis paruoštu įdaru taip, kad viršutinė širdis būtų pabarstyta cukrumi.

Putėsiai “Tu ir aš”

Sudedamosios dalys:

50 g juodojo šokolado,
1 lapas plastikinės skaidrės.

Putėsiai:

50 g baltojo šokolado,
100 ml plakamos grietinėlės,
0,5 kiaušinio trynio,
1 šaukštelis vanilės cukraus.

Užpilas:

50 g šaldytų aviečių arba kitų raudonų uogų,
1-2 šaukšteliai fruktozės.

Verdančio vandens vonelėje ištirpinkite juodąjį šokoladą. Atkirpkite 2 plastikines 4 cm pločio juosteles. Panardinkite juostelių vieną pusę į ištirpintą šokoladą, sujunkite galus ir susekite sąvaržėlėmis, kad gautųsi 2 lašo formos. Atšaldykite šaldiklyje.

Verdančio vandens vonelėje ištirpinkite baltąjį šokoladą. Išplakite kiaušinio trynį, grietinėlę ir cukraus miltelius iki standžių putų. Sudėkite šokoladą. Išimkite iš šaldiklio lašus, nuimkite plastiką ir užpildykite juos putėsiais. Padėkite keliom valandom į šaldytuvą.

Sumaišykite uogas su cukrumi ir pertrinkite per sietelį. Sudėkite lašus ant lėkštės, kad jie sudarytų širdies formą. Papuoškite kiekvieną lašą pilnu šaukštu padažo ir keliomis uogomis. Patiekite su likusiu padažu.

Pietų Amerikos meilės gėrimas

(2 porcijos)

Sudedamosios dalys:

400 ml pieno,
100 ml liesos grietinėlės,
100 g juodojo šokolado,
1 šaukštelis vanilės cukraus,
3 šaukštai Demerara cukraus,
0,25 šaukštelio druskos,
40 ml tamsiojo romo,
1 raudonas aitrusis pipiras.

Supjaustykite šokoladą. Pašildykite pieną su grietinėle, sudėkite šokoladą, abi cukraus rūšis ir druską. Į 2 stiklines supilkite romą, užpilkite karštu šokoladu ir pašlakstykite aitriojo pipiro sultimis. Patiekite iš karto.

Įsimylėjęs vėžys

(2 porcijos)

Sudedamosios dalys:

4-6 virti vėžiai,
1 svogūnas,
1 šaukštas sviesto arba margarino,
50 ml sauso balto vyno,
0,5 šaukštelio Dijon garstyčių,
1-2 šaukštai pomidorų pastos,
2-3 šaukšteliai Demerara cukraus,
1 pomidoras,
100 ml liesos grietinėlės.

Išdarinėkite vėžį, išimkite mėsą iš žnyplių ir galvos. Supjaustykite uodegos mėsą kubeliais. Nuplikykite ir nulupkite pomidorą, išimkite sėklas bei supjaustykite jį kubeliais.Nulupkite ir supjaustykite svogūną, ir pakepkite riebaluose kol suminkštės. Įpilkite vyno, pomidorų pastos, garstyčių, grietinėlės ir Demerara cukraus, užvirkite. Sudėkite supjaustytus vėžius ir pomidorą.

Į dvi lėkštes išdėkite virtus ryžius. Išdėliokite pakeptą vėžių mišinį aplink ryžius. Patiekite su salotomis ir prancūziškomis bandelėmis.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją