Palangos viešbučiai sparčiai užsakomi Naujųjų metų sutiktuvėms. Kurorto turizmo informacijos centro direktorė Alla Valužienė tvirtino, kad kai kuriuose iš jų jau nebėra vietų.

Išgraibstyti buvo viešbučiai, kuriuose yra pilna infrastruktūra – ne tik suteikiami pusryčiai, vakarienė, bet gali pasiūlyti ir kitų paslaugų: baseinus, įvairias procedūras.

„Galiu pasakyti, kad penkių, keturių ir kai kurių trijų žvaigždučių viešbučiuose užpildymas Naujųjų metų nakčiai yra neblogas“, – pasakojo direktorė.

Anot A.Valužienės, daugiausia šiemet į Palangą sutikti Naujųjų metų atvažiuos kitų šalies miesto gyventojai. Užsieniečių nežadama sulaukti daug. Tačiau į didžiausią šalies kurortą užsuks poilsiautojai iš Kaliningrado, Baltarusijos.

„Palangoje nėra taip, kaip Druskininkuose, kad viešbučiuose nebūtų vietų. Tačiau pas mus ir tokių įstaigų yra keliasdešimt kartų daugiau. Palanga šiemet labai gražiai papuošta. Atvykusiems tikrai netrūks pramogų. Tikimės, kad Naujųjų sutiktuves žmonių kaip ir kasmet bus labai daug“, – pastebėjo vadovė.

Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro „Agila“ turizmo informacijos vadybininkė Kristina Vaičienė pasakojo, kad Nidoje problemų dėl apgyvendinimo per Naujųjų metų sutiktuves problemų nekyla.

„Privačiame sektoriuje yra daug laisvų vietų. Viešbučiai po truputį užsipildo. Labai laukiame poilsiautojų. Per Naujųjų sutiktuves Neringoje bus pramogų – nemokamas šventinis koncertas, fejerverkas“, – komentavo K.Vaičienė.

Per Kalėdas kurortai didelio svečių antplūdžio nesitiki. Rezervuotų vietų viešbučiuose yra kur kas mažiau nei per Naujųjų sutiktuves.

„Kalėdos daugiau šeimos šventės. Žmonės lanko gimines, taupo jėgas ir pinigus Naujųjų sutiktuvėms“, – A.Valužienė.