Į barą ar kavinę užsukusi kompanija, kviečiama išsirinkti savo stalo Pilotą – žmogų, pasiryžusį tą vakarą nevartoti alkoholio ir padėti savo draugams saugiai pasiekti namus.

Atsidėkodami už parodytą rūpestį, draugai gali padėti savo Pilotui laimėti iš tiesų intriguojantį prizą – skrydį oro balionu. Jiems tereikia papuošti Pilotą akcijos ženkleliu, visiems drauge nusifotografuoti ir nusiuntus nuotrauką, balsuoti už ją socialiniame tinkle „Facebook“.

Akcijos sumanytojų teigimu, Lietuvos gyventojams vairavimas apsvaigus vis dar nėra tabu. Net ir pasiryžęs atsisakyti alkoholio bičiulis dažnai patiria stereotipinį aplinkinių spaudimą. Tam, kad šventinių susitikimų metu būtų to išvengta, reikia parodyti pavyzdį ir suteikti tam tinkamą formą.

Laikas prieš iš po didžiųjų metų švenčių pasirinktas todėl, kad į rizikos grupę tuomet papuola žymiai daugiau žmonių – net ir tie, kurie paprastai nesėda prie vairo išgėrę. Juk šventiniai draugų, kolegų ar bendramokslių susitikimai vyksta ne tik savaitgaliais, bet ir darbo dienomis“, - dėsto Susisiekimo ministerijos Saugaus eismo skyriaus vedėjas Vidmantas Pumputis.

Pasak jo, akcijos lipdukais pažymėti kavinės ir barai – teigiamas signalas kovoje su vairavimu apsvaigus. Tikimasi, kad taip pat pilietiškai prie akcijos jungsis ir didžiųjų miestų gyventojai.

Vien per 11 šių metų mėnesių Lietuvos keliuose neblaivūs vairuotojai sukėlė 255 eismo įvykius, kuriuose žuvo 25 ir buvo sužeistas 351 žmogus. Iš viso per šį laikotarpį išaiškino 11 267 neblaivius vairuotojus.

„Mūsų stalo Pilotas“ vyksta Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)