Autogidas.lt atliktoje apklausoje vairuotojų buvo klausiama, kaip dažnai jie plauna savo automobilius. Rezultatai atskleidė, kad 45 proc. vairuotojų plauna kelis kartus per mėnesį, o dar 35 proc. elgiasi priešingai – transporto priemones plauna, kai jos akivaizdžiai išsipurvina ir plauti jau būtina. Likusieji automobilių švara pasirūpina kartą per vieną ar kelis mėnesius.

Iš apklausos rezultatų taip pat matyti, kad vairuotojai dažniau plauna savo automobilius patys namų sąlygomis arba savitarnos plovyklose, nei veža juos į specializuotas plovyklas, kuriose plovimu nereikia patiems rūpintis. Tie, kurie savo transporto priemonę tvarko patys, teigia, kad nemaloniausias darbas – langų valymas (41 proc. respondentų), vidaus siurbimas (17 proc.), išorės plovimas (16 proc.), kilimėlių valymas arba plovimas (14 proc.), prietaisų skydo valymas (12 proc.).

Tie, kurie plauna automobilius specializuotose plovyklose, pripažįsta, kad tokių plovyklų paslaugomis naudojasi tik tuo atveju, jei vyksta kokia nors plovimo akcija, jei turi dienos akcijos kuponą, t.y. jei paslauga kainuoja pigiau nei įprastai, arba tuomet, kai automobilį būtina sutvarkyti, o pačiam nesinori ar neišeina. Nuolatos specializuotų plovyklų paslaugomis naudojasi apie 33 proc. Autogidas.lt respondentų.

Paklausti, kokią sumą gali skirti automobilio vidaus ir išorės valymui, dauguma apklausos dalyvių teigia, kad jiems tinkama kaina – iki 20 Lt (40 proc.). Dar trečdaliui vairuotojų tiktų ir iki 30 Lt kaina. Brangesne paslauga galėtų naudotis nedaugelis.

Apklausos rezultatai taip pat atskleidė, kad automatinėmis plovyklomis nelabai pasitikima – į jas savo automobilius vežtų mažiau nei pusė respondentų. Tokį savo pasirinkimą vairuotojai argumentuoja tuo, kad automatinėse plovyklose yra tikimybė, jog automobilis gali būti subraižytas ar nevisai švariai nuplautas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)