4 porcijos
Produktai:
2 šaukštai aliejaus,
1 didelis svogūnas (smulkiai supjaustyti),
350 g morkų (supjaustyti nedideliais kubeliais),
4 skiltelės česnako (smulkiai supjaustyti),
180 g lapinių kopūstų (lapus supjaustyti),
1 šaukštas maltų aitriųjų paprikų,
1 šaukštelis maltų kuminų,
1/4 šaukštelio džiovinto raudonėlio,
skardinė konservuotų pomidorų,
2 skardinės (po 425 g) konservuotų įvairių spalvų pupelių (skystį nupilkite, pupeles perplaukite),
1/4 stiklinės liesos grietinės,
druskos pagal skonį.
Kaip gaminti:
1. Dideliame puode įkaitinkite aliejų, apie 8 – 10 min. pakepkite svogūnus, morkas ir česnakus su puse šaukštelio druskos, kol paskrus.
2. Sudėkite kopūstus ir maišydami 1 – 2 min. patroškinkite. Sudėkite į puodą aitriosios paprikos miltelius, kuminus, raudonėlį ir apie minutę pamaišydami pakaitinkite.
3. Sudėkite pomidorus, pupeles, 10 min. patroškinkite ant mažos ugnies vis pamaišydami. Paskui išdėliokite troškinį į keturias lėkštes. Patiekite su grietine.
Skanaus!