Pasak Vilniuje sutuoktinius tuokiančios Zitos Tomaševičienės, šis trečiadienis tikrai ypatingas. Šiuo metų laiku darbo dienomis įprastai tuokiasi vos keli žmonės. Net šeštadieniais žiedus sumaino maždaug po 15 žmonių.

„Gal žmonės mano, kad tai jų laimingoji diena. Gal ji tokia ir taps, jeigu žmonės tuo tikės“, - žmonių pasirinkimu nesistebėjo Z. Tomaševičienė.

Tarnautoja sakė, kad jaunavedžių antplūdis Vilniuje nėra labai jau didelis. Trečiadienį ji sutuokė Rusijos pilietę, kuri pasakojo, kad Maskvoje 2012 m. gruodžio 12-tajai jau prieš metus nebuvo galima rasti vietos tuoktuvėms.

Vidurdienį Vilniaus santuokų rūmuose ir šalia jų sukiojosi penkios jaunavedžių poros. Vieni portalo diena.lt kalbinti sutuoktiniai nenorėjo prisistatyti ir prašė jų nefotografuoti, nes tikino, kad santuokai trečiadienį pasirinko siekdami susituokti slapta. Tai, kad šis trečiadienis turės dailiai atrodančią datą, jie susimąstė tik po to, kai priėmė sprendimą tuoktis šią dieną.

Kitos kalbintos poros tikino, kad 2012 m. gruodžio 12 dienos nesirinko dėl kokios nors magijos.

„Jis norėjo žiemą tuoktis, o man buvo nesvarbu kada. Tiesiog vieną dieną papokštavome, kad galima tuoktis 12.12.12, o paskui taip ir išėjo“, - šypsojosi jaunoji Laura.

Kartu su savo sutuoktiniu ir artimiausiais draugais jie vestuves švęs taip pat trečiadienį. Beje, net ir pasirinkę tokią datą jaunieji apie tuoktuves nesakė tėvams ir tikėjosi susituokti slapta.

Ką tik susituokę Edita ir Aurelijus taip pat sakė, kad vestuvių datą sumanė kaip pokštą, kuris virto labai rimtu dalyku.

„Pajuokavome, o paskui pagalvojome, kad kodėl gi ne. Juk paskui tokia data bus tik po tūkstančio metų“, - šypsojosi Edita.

Jaunavedžiai sakė, kad net ir vestuvių baliaus nereikėjo atidėti savaitgaliui – visi artimieji ir giminaičiai galėjo atsiprašyti iš darbų ir dalyvaus vestuvėse.

„Mūsų artimieji net dėkingi mums, kad tuokiamės šiandien, - kvatojosi kita jaunoji. – Mes išeiginę turime kiekvieną trečiadienį, tad ši data mums puikiai tiko, o giminaičiai dėl to dar vieną papildomą išeiginę pasidarė.“

Jos vyras tikino, kad tuoktis 2012 m. gruodžio 12-tąją sumanė dėl gražiai atrodančios datos ir dėl to, kad spėtų susituokti iki Pasaulio pabaigos.