„Stirnienos kepsnys gerame restorane kainuoja bent pusšimtį litų, o štai bauda už brakonierių nelegaliai sumedžiotą stirniuką siekia vos kelis šimtus litų“, - šitaip kalbėdami pusiau juokais, pusiau rimtai aplinkosaugos pareigūnai aiškina niekaip nemažėjančius brakonieriavimo Lietuvos miškuose mastus. Kas - su kilpomis, kas - su spąstais, o kas - netgi su lanku ar nelegaliai laikomu šautuvu pėdina į mišką draudžiamo laimikio. Vis dėlto kartais pačiu netinkamiausiu metu brakonieriams tenka išvysti aplinkosaugos pareigūnų automobilį.

Kaip aplinkosaugininkai „suuodžia“, kada ir kurioje vietovėje gali būti brakonieriaujama, ir kas pareigūnus atveda į sodybas, kuriose kaip tik kepami ką tik sumedžiotos žvėrienos kepsniai, šiame reportaže aiškinasi GRYNAS.lt.