Naujojo Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetas (TTK) jau rytoj mėgins paleisti Konstitucijos keitimo mechanizmą, kuris pagaliau atvertų kelią R.Paksui į rinkimus.

TTK vadovas, valdančiųjų socialdemokratų atstovas Julius Sabatauskas vakar „Lietuvos rytui” teigė, jog šis reikalas su politika niekaip nesusijęs: „Tiesiog vyksta objektyvus procesas, kuris yra privalomas, nes suėjo tam tikri terminai.”

Politikas priminė, jog Seimas ir jo komitetai turi imtis veiksmų įgyvendinti Konstitucinio teismo (KT) nutarimus praėjus mėnesiui ir Seimo Teisės departamentui parengus atitinkamas išvadas. „Vyks tvarkomasis posėdis, kurio rezultatų aš, suprantama, nežinau. Tiesiog komitetas turės spręsti, kaip turėtų vykti tolesni procesai, tiksliau, Konstitucijos keitimas”, – aiškino J.Sabatauskas.

KT yra paskelbęs nekonstituciniu praėjusį pavasarį Seime priimtą įstatymą, leidusį R.Paksui dalyvauti rinkimuose. Kad pagrindinis šalies įstatymas būtų pakeistas, už tai kelis kartus turi balsuoti ne mažiau kaip 94 parlamentarai.