Pirmo projekto vertė – ne mažiau, nei 20 mln. eurų (69 mln. Lt), bus statomas pramonės kompleksas kalakutienos produkcijai, ne mažiau, nei 5 tūkst. tonų per metus. Įmonė bus vertikaliai integruotas kompleksas, kuriame bus auginami paukščiai (apie 420 tūkst. per metus), taip pat bus gaminami kombinuotieji pašarai (apie 40 tūkst. tonų), veiks skerdykla (6 tūkst. tonų grynojo svorio), bus gaminama gatava produkcija ir pusfabrikačiai iš kalakutienos.

Kaip pranešė „Arvi ir Ko“ valdybos pirmininkas Vidmantas Kučinskas, įmonė bus statoma Lietuvoje veikiančios įmonės pavyzdžiu, projektas jau turimas, jis bus pritaikytas vietovei. Planuojama sukurti 210 darbo vietų.

Antras investicinis projektas taip pat svarbus regionui, pabrėžė gubernatorius S. Šapiro. Lietuviai ketina investuoti apie 7 mln. eurų į bendrovės „Lydos veterinarinio ir sanitarinio utilizavimo gamykla“ rekonstrukciją ir gyvulinės kilmės atliekų utilizavimo pagerinimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)