„Maisto banko“ direktorė Deimantė Žebrauskaitė tiki, kad žymių, visuomenei žinomų žmonių dalyvavimas tokiose akcijose padeda atkreipti visuomenės dėmesį į skurdo lygį šalyje ir pasaulyje.

„Kiekvienas koncerte dalyvausiantis atlikėjas paaukos ne pinigus, o savo laiką ir autoritetą, kad pakviestų kiekvieną iš mūsų nelikti nuošalyje ir prisidėti prie gausesnio skurstančio šeimų Kalėdų ir visų ateinančių metų pietų stalo. Kartu mes galime pasiekti labai daug. Tereikia tik noro ir neužsimerkti prieš svetimas problemas, nes niekada nežinai kada jos gali tapti savos“, - sakė D. Žebrauskaitė.

Paramos koncerte labdaringais tikslais koncertuos „Pop Ladies“, Smaragdinis ir Božolė chorai, Violeta ir Vilius Tarasovai, Merūnas, „Čilinam“, Andrius Butkus, Marius ir Irūna, Česlovas Gabalis,  Evelina Anusauskaitė ir Ruslanas Kirilkinas, Birutė Dambrauskaitė ir Radži,  „Studentės“, Vaida Genytė, Stasys Povilaitis, Katažina, Deivydas Zvonkus, Donato Katkaus vadovaujamas Šv. Kristoforo kamerinis orkestras. Koncerto metu ant Vilniaus prekybos centro „Akropolis“ ledo iškils iš konservuoto maisto pastatyta eglė. Planuojama, kad šioms statyboms gali prireikti iki 8 000 konservų dėžučių. Projekto „Pasidalink“ globėja prezidentė Dalia Grybauskaitė. Koncertą tiesiogiai transliuos LNK televizija.

Per pastarąjį mėnesį į „Pasidalink“ fondą skurstantiesiems neabejingi žmonės jau paaukojo 62,3 tūkst. litų. Nepasiturinčių maitinimui penkis litus paaukoti galima skambinant telefono numeriu 1417, o norintys paremti dosniau gali naudotis portalo aukok.lt paslauga.

„Net nesusimąstome, kad ties skurdo riba Lietuvoje gyvena kas penktas Lietuvos gyventojas. Dažniausiai skursta bedarbiai, vienišos vaikus auginančios mamos, mažas pensijas gaunantys senoliai, sunkiomis ligomis sergantys ligoniai ar dėl kitų priežasčių nepritekliuje atsidūrę žmonės. Maistas, kurį lengva ranka išmetame, kitiems gali tapti neįkainojamu“, - sakė D. Žebrauskaitė.

Bendradarbiaudamas su prekybos centrais ir maisto gamintojais „Maisto bankas kasdien pamaitina 10-11 tūkstančių nepasiturinčiųjų. Už paaukotus 5 litus „Maisto bankas“ surenka ir skurstantiems patiekia maisto atsargų, kurių vertė siekia 115 litų. Tiek maisto suteikia galimybę vienai šeimai maitintis visą savaitę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)