Pasak amerikiečių mokslininkų, tikimybė, kad vyrai, kurie gerai sutaria su uošvėmis, išvengs skyrybų, yra 20 procentų didesnė už vidutinį rodiklį.

Keista, tačiau moterys, kurios gali pasigirti gerais santykiais su savo vyro tėvais, turi 20 procentų didesnę tikimybę išsiskirti. Mokslininkai mano, kad tos moterys, kurios puikiai sutaria su vyro tėvais, sunkiau geba nustatyti bendravimo ribas, dėl to uošviai ima pernelyg kištis į sutuoktinių gyvenimą. Vyrai su šia problema nesusiduria.

Mičigano universiteto socialinių tyrimų instituto tyrėjai 26 metus tyrė 373 tos pačios rasės poras. Tyrimas parodė, kad vyrams, kurie stengėsi sutarti su žmonų motinomis, tikimybė išsiskirti buvo mažesnė.

Visos 1986 metais pradėtame tyrime dalyvavusios poros buvo susituokusios pirmą kartą, jų amžius – nuo 25 iki 37 metų. Tyrimui vadovavo psichologė dr. Terri Orbuch, ji kiekvienos poros skalėje nuo 1 iki 4 paprašė įvertinti, kaip sutaria su savo sutuoktinio tėvais. Vėlesniais metais poros buvo stebimos.

Pasak tyrėjų, puiku, jei vyras gerai sutaria su savo uošviais, nes šie ryšiai suartina ir vyrą su žmona.

Tačiau moterų rezultatai priešingi – pasak mokslininkų, joms svarbiausia – buvimas gera motina ir žmona. Savo anytų patarimus jos priima kaip kišimąsi į jų, kaip mamos ir žmonos, reikalus.

Gydytoja T. Orbuch pataria tėvams, turintiems suaugusį sūnų, atsargiau dalinti patarimus jo šeimai, nes marti žymiai jautresnė jų kišimuisi.

Žmonos turėtų būti atsargios pasakodamos apie jų santuokos detales, kiekviena šeima turėtų gerbti savo privatumą.

Vyrai turėtų susimąstyti, ar gerbia savo žmonos tėvus, ar laiko juos svarbiais? Nes žmonai tai ypač svarbu.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)