Vilniečiai gruodžio 7 d. namie 19.30 val. kovos su Vokietijos čempione Bambergo „Brose Baskets“ ekipa. „Žalgiris“ tą pačią dieną 21.45 val. Italijoje pradės mūšį su Milano „Emporio Armani“. Šiuos du mačus ir dar trejas Eurolygos rungtynes rodys „Viasat Sport Baltic“ kanalas.

Tik vieną pergalę turintis „Lietuvos rytas“ D grupėje užima paskutinę vietą. „Brose Baskets“ ir „Partizan“ laimėjo po du kartus. Šios trys komandos tęsia kovą dėl vieno likusio kelialapio į TOP-16 turnyrą.
Jei „Lietuvos rytas“ Vokietijos klubą įveiktų bent 7 taškų skirtumu, o Belgrado „Partizan“ namie nusileistų „Barcelona“ krepšininkams, tuomet Dariaus Maskoliūno auklėtiniams paskutinėse grupės rungtynėse pakaktų nugalėti „Besiktas“ komandą ir jie žengtų į „Top 16“ varžybas.

Jeigu vilniečiai „Brose Baskets“ ekipą palaužtų mažesne nei 7 taškų persvara, patekti į kitą etapą būtų sudėtingiau. „Lietuvos rytui“ reikėtų laukti ne tik „Partizan“ nesėkmės akistatoje su „Barcelona“, bet ir Belgrado klubo pergalės svečiuose prieš „Brose Baskets“. „Partizan“ pergalė prieš „Barcelona“ komandą iš karto palaidotų „Lietuvos rytą“. „Lietuvos rytas“ pirmąsias rungtynes Bambergo klubui pralaimėjo 78:84.

„Žalgiris“ C grupėje su 6 pergalėmis žengia pirmas, o tris kartus laimėję „Emporio Armani“ krepšininkai – ketvirti. Jie dar neturi bilieto į antrąjį etapą, todėl mačas su žalgiriečiais Sergio Scariolo auklėtiniams bus žūtbūtinis. Jei Kauno ekipa pralaimės abu likusius mačus, gali nukristi į trečiąją vietą.

Dvikova Italijoje bus išskirtinė „Žalgirio“ gynėjui Ibrahimui Jaaberui. Jis užpraeitą sezoną gynė Milano ekipos garbę. Pirmajame šių klubų tarpusavio mače po permainingos kovos triumfavo „Žalgiris“ 92:87. Į nesėkmių ruožą patekę „Emporio Armani“ krepšininkai suklupo penkeriose iš pastarųjų šešerių Eurolygos rungtynių.

Transliacijų tvarkaraštis: gruodžio 6 d. 17.55 val. Maskvos CSKA – Stambulo „Besiktas“, 21.40 val. Belgrado „Partizan“ – „Barcelona“, 7 d. 19.25 val. „Lietuvos rytas“ – „Brose Baskets“, 21.40 val. „Emporio Armani“ – „Žalgiris“, 23.40 val. Atėnų „Panathinaikos“Stambulo „Fenerbahce Ulker“.