„Tikslus, keltus šiam čempionatui pasiekėme. Geriau nei tikėjomės pasirodė jaunasis Danas Rapšys, JAV studijuojantis Igoris Kozlovskis ir perspektyvioji Jūratė Ščerbinskaitė, kuri pagerino du Lietuvos rekordus, beveik visi pagerino savo asmeninius rekordus“, - sakė pasibaigus čempionatui Ž.Ovsiukas.

Pasak trenerio, D.Rapšys ir Giedrius Titenis startuos mažiau nei po mėnesio Stambule (Turkija) vyksiančiame pasaulio „trumpo vandens“ (25 m baseine) čempionate. Tuo tarpu I.Kozlovskis grįžta į Jungtines Valstijas.

„Pamatėme, kad Igoris nestovi vietoje, o atsakingai treniruojasi ir rengiasi atstovauti Lietuvai tarptautinėse varžybose. Kai dėl G.Titenio, kuris vadinamas vienu Lietuvos rinktinės lyderiu, jis atvyko į Prancūziją žinodamas savo užduotis ir kokios formos dabar yra. Jis maksimaliai įvykdė jam iškeltus uždavinius. Mūsų prioritetas - „ilgo vandens“ pasaulio čempionatas kitais metais Barselonoje“, - sakė Ž.Ovsiukas.

Lietuvos treneris mato puikias galimybes tobulėti 17-mečiui D.Rapšiui, kuris dukart aplenkė savo skriaudiką Europos jaunių čempionate metais vyresnį anglą Josephą Patchingą, treniruojamą olimpinės čempionės Rūtos Meilutytės trenerio Jono Ruddo.

Ž.Ovsiukui patiko ir 18-metės J.Ščerbinskaitės, kuri prieš pusę metų išvyko treniruotis pas tą patį J.Ruddą į Plimutą, pažanga.

„Jūratės pažanga rodo, kad toks bendradarbiavimas, kurį Lietuvos plaukimo federacija palaiko su Plimuto plaukimo klubu ir koledžu, yra naudingas mūsų šalies plaukimui. Kai jaunieji plaukikai taip sparčiai tobulėja, reikia ir toliau bendradarbiauti, sudaryti jiems kuo geresnes sąlygas“, - sakė Lietuvos plaukimo rinktinės treneris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)