Už scenarijų apdovanotas “Writers Guild”

Dexterio įspūdingas režisūrinis debiutas, jaudinantis filmas “Laukinis Bilas” buvo nepaprastai gerai įvertintas kino kritikų, aplankė daug kino festivalių Europoje ir praėjusią savaitę buvo apdovanotas “Writers Guild” prizu už geriausią filmo scenarijų, kurį Dexteris parašė su rašytoju Danny Kingu.

Todėl visi labai laukė naujojo Dexterio režisūrinio pasirinkimo. Lapkričio pradžioje Škotijoje prasidėjo antrojo D. Fletcherio režisūrinio darbo filmavimas - “Sunshine on Leith”. Tai - muzikinis filmas, parašytas ekranui žinomo scenaristo Stephen Greehorn. Filmas turi net 12 pačios populiariausios škotų grupės “Proclaimers” dainų, kurios sudaro siužeto pagrindą.

Muzikinį takelį filmui kuriantys "Proclaimers" yra dviejų identiškų dvynių brolių Charlie ir Craig Reid duetas, daug koncertuojantis po Europą ir išleidęs 9 albumus, plačiam klausytojų ratui labiausiai žinomas dėl savo hitų “I’m gonna be 500 miles” ir “Sunshine on Leith”.

Vaidina Kanuose pripažinti aktoriai

Juostoje pasakojama istorija apie du jaunus draugus, kurie grįžta i Leith (Edinburgo rajonas esantis šalia vandens, laikomas Edinburgo uostu, - DELFI) po tarnybos Afganistane. Jų šeimų, meilių ir gyvenimo istorijos nėra tokios paprastos, nes daug kas pasikeitė, kol jų nebuvo namie, o jiems patiems yra be galo sunku pritapti prie kasdieninio gyvenimo po tokių dramatiškų gyvenimo iššūkių.

Filme vaidina Peteris Mullanas, laimėjęs Kanų festivalio geriausio aktoriaus apdovanojimą už filmą “My name is Joe” (rež. Ken Loach, žiūrovams žinomo iš filmų “War Horse”, “Tyrannosaur”, “Trainspotting”.

Pagrindinius vaidmenis kuria ir Jane Horrocks (“Little Voice”), o taip pat jauni, bet labai talentingi aktoriai George McKay (“Defiance”), Freya Mavor (“Skins”), Antonia Thomas ("Misfits") ir Kevin Guthrie.

“Sunshine on Leith privers nusišypsoti net labiausiai užkietėjusias širdis – puikios dainos, nuostabūs aktoriai ir daug gerų emocijų filmuojant”, – sako filmo režisierius D. Fletcheris. - Taip, tai daug kam netikėtas mano pasirinkimas, bet miuziklai kine mane domino nuo vaikystės, mačiau juos visus po daugybę kartų. Džiaugiuosi, kad šiuo metu miuziklo žanras kine vėl grįžta. Juo labiau, kad muzika mano namuose įprastas dalykas – juk žmona – operos režisierė”.

Filmą prodiusuoja viena stipriausių kompanijų Anglijoje DNA Films ir prodiuseris Andrew Macdonald, kurie dirbo su daugelius režisieriaus Danny Boyle filmų (“Trainspotting”, “28 days later”). Šis režisierius plačiajai publikai labiausiai žinomas dėl to, kad režisavo šių metų Londono olimpinių žaidynių ceremoniją.

D.Ibelhauptaitė padeda su muzikinėmis partijomis

“Gaila, kad negaliu su Dexteriu praleisti tiek laiko, kiek norėčiau Škotijoje, nes buvau pakviesta būti muzikiniu konsultantu ir padirbėti su aktoriais. Bet darbas su "bohemiečiais" ir mūsų “Oneginas” yra mano prioritetai, taip kad tenka bandyti būti dviejose vietose vienu metu", - prisipažino režisierė D. Ibelhauptaitė.

Režisierės patirtis dirbant su operos solistais ir operiniais pastatymais pasitarnauja ruošiant kino aktorius atlikti solines dainas miuzikle.

"Juk filme jie patys ir dainuos! Svarbu, kad viskas būtų aukščiausiam profesionalumo lygyje ir nesimatytų perėjimų nuo teksto prie vokalo - tam reikalingi labai specifiniai aktoriniai įgūdžiai. Aktoriai repetavo ir įrašinėjo muziką net keturias savaites, o dabar iki gruodžio pabaigos vyks filmavimo darbai”, – įspūdžiais po kelionės į Glasgow dalinosi D. Ibelhauptaite.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)