Akcijos sumanytoja VšĮ „Gerų minčių magijos projektai“ agentūros vadovė Violeta Masteikienė atskleidžia pagrindinę idėją: „Spalvoto Meduolio dieną jaukių kepyklėlių lankytojai galės ne tik nemokamai vaišintis kalėdiniais meduoliais, bet ir kurti originalias dovanas, margindami juos spalvotomis glazūromis.

Meduoliai bus suverti į stilizuotus Advento kalendorius ir padovanoti vaikų globos namų auklėtiniams. Komisijos atrinkti gražiausi meduoliai keliaus į Almos Adamkienės globojamą Tarptautinę Kalėdų labdaros mugę Vilniaus Rotušėje.“

Meduolių marginimo virusas, užgimęs Vilniaus senamiestyje keliose kepyklėlėse, nevaldomai sklinda po Lietuvą. Šiemet jaukių kepyklėlių, kviečiančių kurti ir dovanoti meduolines dovanas, – jau 25! Šeštadienį nuo 10 iki 18 val. meduoliais pakvips Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Panevėžio, Šiaulių ir Druskininkų gatvės.

Šių miestų savivaldybės – Spalvoto meduolio dienos globėjos. Savivaldybių socialinės rūpybos skyriai parinko vaikų namus, kurių globotiniams labiausiai reikia dėmesio. Dvejus metus vaikai meduolius gaudavo jau nuspalvintus, šįkart jie pareiškė norą patys kurti dovanas ir susitikti su garsenybėmis.

Kepyklėlėse kaip ir ankstesniais metais lankytojai sutiks nemažai geriems darbams neabejingų garsių žmonių su šeimomis. Šventėje ketina dalyvauti žinomi aktoriai, muzikantai, sportininkai, dailininkai, fotografai.

„Kasmet vis daugiau savanorių, kepyklėlių, rėmėjų prisideda prie šio projekto, o šypsenas kasmet kelis kartus padidina žiniasklaidos priemonių dėmesys projektui bei žymių žmonių dalyvavimas, – sako idėjos autorė Violeta Masteikienė. – Džiaugiuosi, kad jau trečius metus galime vykdyti šį projektą ir skleisti idėją į vis daugiau Lietuvos regionų!“

Šiemet ir vėl kursime Kalėdinį stebuklą kartu! Prisijunkite ir pakvieskite draugus, nes šiemet – lapkričio 24 dieną nuo 10 iki 18 val. meduolių margintojų laukia Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio bei Druskininkų miestų kepyklėlės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją