Pasak parodos projekto vadovės Lilijanos Dirsienės, nors parodoje vyraus moderniems namams skirtos priemonės, pirmą kartą tiek daug dėmesio susilauks unikalūs rankų darbo gaminiai: tekstilė, inkrustuota tapybos ant šilko elementais, kilimai, interjero detalės, puošmenos, net šachmatai iš marmuro.

„Rankų darbas siejamas su kūryba, kuri gali suteikti daug džiaugsmo, į bendrą veiklą sujungti visus šeimos narius. Kūrybinis procesas skatina originaliau mąstyti, ieškoti naujų sprendimų, džiaugtis atradimais ir juos realizuoti savoj aplinkoj. Taip vėl šiuolaikiniuose namuose atsiranda pačių megztos, nertos, siūtos, drožtos ar kaip kitaip pasidarytos puošmenos, kalėdiniai žaisliukai, atvirukai, net šviestuvai. Jie ne tik „sušildo“ modernų, funkcionalų interjerą, bet sukelia daug teigiamų emocijų “, – sako L. Dirsienė.

Parodos lankytojai bus kviečiami apsilankyti edukaciniuose seminaruose bei praktiniuose užsiėmimuose, kuriuose bus supažindinami su rankų darbo kilimų gamybos ypatumais, pritaikymu šiuolaikiniuose interjeruose, sužinos naujausias 2013 metų kilimų tendencijas. Kitąmet vyraus keletas pagrindinių: pirma, tai etninių motyvų ir šiuolaikinio dizaino jungimas, antra, eklektika, kai jungiami keli visiškai skirtingi raštai, trečia, gėlėti kilimai – vintažinis stilius. Kinta ir kilimų struktūra: vyraus įvairūs spurgai, kilimuose atsiranda mezginių imitacijos.

Dar viena užsiėmimų tema – namų dekoravimas, kur lankytojai galės sužinoti, kaip iš medžio, šieno, kartono, veltinio ir kitokių vietinių medžiagų galima pasigaminti kalėdinius žaisliukus, įvairias interjero detales.

Kita parodos dalis skirta virtuvei. Dalyvių stenduose čia bus demonstruojami funkcionalūs namų apyvokos reikmenys, priemonės, palengvinančios namų ruošą, indai, kavamalės, sulčiaspaudės ir kita smulki buitinė technika.

Iš viso parodoje dalyvaus 75 įmonės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)