„Ener-G-Force“ pavadintas modelis, gamintojų žodžiais, yra „tikra mokslinė fantastika“. Ir nors tai tik koncepcija, vis dėlto ji sufleruoja, kuria kryptimi „Mercedes“ dizaineriai ruošiasi dirbti.

„Mercedes“ teigia, kad 2025-aisiais automobiliai turės būti prisitaikę prie dar labiau apkrautų kelių ir prie pasikeitusių žmonių įpročių. Esą žmonės ilgiau išliks jaunatviški, jie trokš nuotykių, pramogos atvirame ore bus labiausiai vertinamos. Nauji laikai nulems ir tai, kad policijai reikės naujo tipo automobilių.

„Ener-G-Force“ sukurtas galvojant ateities patrulių mašiną, kuri patikimai ir greitai gali pasiekti bet kokią vietą, net ir ten, kur pravažiuoti sunku. Be to, tai turės būti ekologiški automobiliai.

„Mercedes“ teigia, kad ši koncepcija kaip tik atitinka visus „ateities automobilio“ reikalavimus. Ji sukurta G-klasės visureigio pagrindu, tačiau nuo šio modelio kardinaliai skiriasi futuristine išvaizda. Apie ryšius su G-klase byloja vos keli bruožai. Pavyzdžiui, „Ener-G-Force“ galinėje dalyje, ten kur yra G-klasės atsarginis ratas, turi daiktadėžę, kurioje galima sudėti įvairius tarnyboje reikalingus įrankius.

Gamintojai sako, 20 colių ratai garantuoja, kad toks automobilis galėtų pravažiuoti ten, kur kelio nėra. Pagal gamintojų sumanymą, „Ener-G-Force“ turėtų būti sumontuota vandenilio elementų jėgainė, kuri iš ant stogo esančių vandens rezervuarų pati gamina vandenilį, o šis naudojamas kaip transporto priemonės degalai. Esą ši sistema automobiliui be sustojimo leistų nuvažiuoti apie 800 km.

Vis dėlto tai tėra koncepcija ir norint sužinoti, kiek „Mercedes“ prognozių pasitvirtins, dar teks palaukti gerą dešimtmetį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (87)