Apdovanojimus atsiėmė kanojininkas Jevgenijus Šuklinas, boksininkas Evaldas Petrauskas, imtynininkas Aleksandras Kazakevičius. Renginyje nedalyvavo abi Londono olimpinės čempionės iš Lietuvos – Didžiojoje Britanijoje gyvenančios plaukikės Rūtos Meilutytės ženkliukas įteiktas jos treneriui Jonathanui Ruddui, o penkiakovininkė Laura Asadauskaitė negalėjo atvykti dėl ligos.

Pagrindinę ataskaitą perskaitė Lietuvos olimpinės misijos Londone vadovas Algirdas Raslanas. Jis pabrėžė, kad sportininkai šį pusmetį buvo vieni matomiausių šalies ambasadorių ne tik pačioje Lietuvoje, bet ir užsienyje. Pasak A. Raslano, gerus rezultatus lėmė per ekonominį sunkmetį išlaikytas olimpiečių finansavimo lygis. Pavyzdžiui, 2012 metais premijos už pasiekimus buvo grąžintos į ikikrizinį lygį, padidintos sportininkų stipendijos. A. Raslanas pateikė ir priešingą pavyzdį: jo nuomone, finansavimo mažėjimas prieš 2004 metų Atėnų olimpines žaidynes labiausiai nulėmė ne itin sėkmingus lietuvių rezultatus.

A. Raslano manymu, ateityje reikėtų stiprinti kol kas oficialaus teisinio statuso neturinčius sporto šakų minicentrus, didinti sporto psichologų vaidmenį, labiau akcentuoti sportininkų poilsį, į kurį kol kas kreipiama mažai dėmesio.

LTOK vykdomasis komitetas vienbalsiai nusprendė Lietuvos olimpinės rinktinės pasirodymą Londono žaidynėse įvertinti labai gerai.

Primename, kad Londono žaidynėse dalyvavo 62 olimpiečiai iš Lietuvos, startavę 14 sporto šakų varžybose. Oficialioje medelių lentelėje Lietuva (2 aukso, 1 sidabro ir 2 bronzos apdovanojimai) užėmė 34 vietą tarp 204 olimpiadoje dalyvavusių valstybių. 1-8 vietas Londone užėmė 17 lietuvių ir vyrų krepšinio rinktinė.

Prisiminė nuoskaudas

Iš tribūnos kalbėję sporto federacijų vadovai daugiausiai vardijo savo sporto šakų problemas kaip lėšų ir sporto bazių, specialistų stygius, tačiau kartu džiaugėsi rezultatais Londono olimpinėse žaidynėse.

Kategoriškesnis buvo tik Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės federacijos (LŠPF) viceprezidentas Andrejus Zadneprovskis, kuris nepraleido progos priminti, jo nuomone, nepelnytai sukelto skandalo dėl jo sutuoktinės L. Asadauskaitės tikrų ar tariamų užgaidų renkantis premijinį automobilį.

„LTOK vadovai sugebėjo apjuodinti olimpinę čempionę šlykščia istorija apie mašiną. Ką tik grįžau iš Tarptautinės šiuolaikinės penkiakovės federacijos posėdžio ir noriu perduoti linkėjimus buvusiam LTOK prezidentui Artūrui Poviliūnui. Daug garbingų narių labai šiltai kalbėjo apie jus, deja, aš nieko gero pasakyti negalėjau.

Kreipiuosi ir į naująją LTOK vadovę Dainą Gudzinevičiūtę. Skaičiau, kad buvote Latvijoje, kur apžiūrėjote sporto bazes. Kol įspūdžiai dar šviežūs, kviečiu apsilankyti ir mūsų sporto bazėse, kad jas palyginumėte. Keista, nes mūsų vadovai net nežino, kas ten darosi“, – kalbėjo A. Zadneprovskis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)