"Apie Restoranų dieną sužinojau visai atsitiktinai, prieš kelias dienas naršydama internete. Pamaniau, kad tai labai smagu. Žmonės, mėgstantys valgyti ir gaminti gerą, skanų maistą, visame pasaulyje, vieną dieną pardavinėja jį tiesiog gatvėse ar savo sode, Tad nusprendėme ir mes padaryti ekspromtinį- eksperimentinį vienos dienos užkandžių restoraną tiesiog savo bute - biure“, – pasakojo renginius organizuojančios bendrovės „Menai & Renginiai“ režisierė Erika Purauskytė, sulaukusi pramogų pasaulio žvaigždžių palaikymo. 

Restoranų diena pasaulyje

Restoranų diena gimė 2011 m. balandį Helsinkyje. Trys draugai kalbėjosi apie svajonę atidaryti savo restoraną ir nusprendė, kad atėjo metas veikti. Jiems kilo mintis atidaryti vienos dienos restoraną. Savo idėja jie pasidalijo „Facebook“ paskyroje, sulaukė didžiulio palaikymo ir gegužę įvyko pirmoji Restoranų diena. Idėja išplito žaibiškai. Tų pačių metų rugpjūtį surengtoje antrojoje Restoranų dienoje jau dalyvavo 200 vienadienių restoranų visoje Suomijoje, o 2012-ųjų vasarą – net 782 restoranai Suomijoje, Lenkijoje, Jungtinėje Karalystėje, Islandijoje, Japonijoje, Kanadoje. Dabar šios šventės vyksta keturis kartus per metus – vieną kartą per sezoną.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)