Dauguma vairuotojų, jei šiuo metu pirktų automobilį, galėtų įsigyti tokį, kuris kainuotų iki 16 000 Lt, rodo Autogidas.lt atliktos vairuotojų apklausos rezultatai. Statistiškai tokie vairuotojai sudaro netgi 90 proc. respondentų, vadinasi, vos dešimtadalis galėtų už automobilį mokėti daugiau nei keliolika tūkstančių litų. Taip pat yra apie 2 proc. vairuotojų, kurie prisipažįsta, jog jiems taupyti automobiliui nereikia – jie galėtų įsigyti transporto priemonę už bet kokią sumą.

Įvertinus automobilių pasiūlą pagal kainas matyti, kad šiuo metu didžiąją pasiūlos dalį sudaro automobiliai, kurių kainos siekia iki 16 000 Lt (apie 80 proc. pasiūlos). Palyginti su metų pradžia, išaugo brangesnių automobilių pasiūla: nuo pusės šimto tūkstančių litų kainuojančių automobilių pasiūlymai šiuo metu sudaro apie penktadalį visų parduodamų automobilių pasiūlymų.

Autogidas.lt statistika rodo, kad populiariausiųjų siūlomų įsigyti automobilių sąrašuose, kaip ir kasmet, karaliauja trijų markių automobiliai. „Audi“ pasiūlymai sudaro apie 16 proc. visos automobilių pasiūlos, „Volkswagen“ – apie 13 proc., BMW – apie 12 proc. Taip pat pateikiama daug pasiūlymų įsigyti „Mercedez–Benz“ (9 proc.), „Opel“ (6 proc.) ar „Ford“ (5 proc.) markės automobilių.

Norintieji pirkti automobilį, gali rinktis daugiausia iš automobilių su dyzeliniais varikliais pasiūlymų – šie sudaro daugiau kaip pusę pasiūlos (55 proc.). Automobilių, kurių degalų tipas – benzinas, pasiūla mažesnė – apie 37 proc. Palyginti su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, šiemet itin sumažėjo dujomis varomų automobilių pasiūlymų skaičius. Tai galima sieti su išaugusiomis degalų kainomis – savininkai, turintys transporto priemonių su dujų degalų tipu, manytina, nebe parduoda, o pasilieka naudoti tokias transporto priemones, nes degalai kainuoja pigiausiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (305)