Pyragui reikės:
300 g juodo šokolado (ir dar 100 g viršui papuošti)
100 g sviesto
pusės stiklinės miltų
1 stiklinės cukraus
1 indelio Rududu
200 g pakepintų ir susmulkintų riešutų
3 kiaušinių
Gaminimas:
Puode ištirpinkite sviestą ir sudėkite mažais gabaliukais sulaužytą šokoladą. Nuolat maišydami ištirpinkite ant pačios mažiausios kaitros, kad neprisviltų.
Kiaušinius išplakite su cukrumi iki baltumo.
Supilkite jau pravėsusį sviesto-šokolado mišinį ir išmaišykite.
Suberkite miltus, gerai išmaišykite.
Dabar suberkite pakepintus ir susmulkintus riešutus. Galite naudoti bet kokius - tiks ir migdolai, lazdyno ar graikiniai.
Pusę gautos masės sukrėskite į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą kepimo formą, paviršių išlyginkite.
Šaukšteliu mažais gabaliukais žnybkite ir dėliokite ant tešlos Rudu kremą iš skardinės.
Ant Rududu sukrėskite likusią tešlą ir gražiai išlyginkite paviršių.
Pyragą kepkite 170 laipsnių karščio orkaitėje 40 min. Neperkepkite, nes pyragas bus per sausas.
Iškepusį atvėsinkite, papuoškite tirpintu šokoladu.
Geros nuotaikos ir jaukių rudens vakarų!
Jūratė