20 metų, 20 albumų bei singlų, visi svarbiausi Lietuvos muzikiniai apdovanojimai, pilnutėlės arenos, apie grupę sukurtas filmas, skandalisto bei scenos chuligano etiketė. E. Dragūnas per šiuos ilgus metus trunkančią muzikinę karjerą savo gerbėjus išties mokėjo stebinti. 

Penktadienio vakarą pilnutėlėje sostinės "Siemens" arenoje jis ir vėl nustebino publiką surengdamas įspūdingą jubiliejinį koncertą su lazerių, vaizdo instaliacijų ir halogramų šou. Į 20-mečio turą po Lietuvą, Europą ir Ameriką "selas" investavo pusantro milijono litų. Kiekvienam koncertui grupės "Sel" lyderis Egidijus Dragūnas ruošiasi labai atsakingai ir skrupulingai. 

"Prieš koncertą manęs paklausė, ar labai jaudinuosi. Atsakiau, kad kaip pas dantistą", - susirinkusiai sausakimšai "Siemens" arenai prisipažino E. Dragūnas.

Kliuvo Tarasovui ir Lavrinovičiams

Atlikėjas per koncertą nešykštėjo replikų ir apie jį bei jo jubiliejų viename portale pasisakiusiems šalies atlikėjams. Tiksliau - Viliui Tarasovui. "Jis sakė, kad į mano koncertą jis eitų nebent tokiu atveju, jei jam primokėtų ar padarytų ložę su šampanu. Taigi, specialiai Tarasovui užkulisiuose prie persirengimo kambario paruoštas "bliūdelis" pieno su "baronkomis", - sakė "selas", po kurio pasisakymo arenoje nuaidėjo plojimai.

Kliuvo ir krepšininkams Lavrinovičiams. "Šiąnakt aš sapnavau brolius Lavrinovičius, kurie buvo su meškerėmis ir gaudė auksines žuveles. Aš žinau, ką reiškia tas sapnas", - taip dainą "Informacija keleiviams, norintiems vykti" pristatė E. Dragūnas. Tiesa, ši daina buvo remiksuota su kultiniu kūriniu "Negalim gyventi be balių".

O štai pirmajam savo prodiuseriui Andriui Mamontovui skyrė dainą "Saulės miestas", kurią šis parašė jaunajam atlikėjui. "Aš vis tiek žinau, kad šis žmogus čia kažkur yra salėje", - sakė "selas". Prieš pradėdamas šį kūrinį, atlikėjas pagerbė jį keliomis sekundėmis tylos. Tylos minutė galėjo būti skirta ir jo ilgamečiam prodiuseriui Martynui Tylai, su kuriuo prieš kelis metus išsiskyrė keliai.

Jau ne tas agresyvus žmogus

Dvidešimtmečio koncerte "selas"naują, šiuolaikinį skambesį jis suteikė tokiems seniems hitams, kaip "Mano juokas" ar "Vėjas". Gerbėjus nustebino ir kur kas švelnesnė senojo agresyvaus "Kontrolinio šūvio" versija. "Ši dainos interpretacija man labiau patinka, - prisipažino E. Dragūnas. - Aš suprantu, aš jau ne tas agresyvus žmogus."

Prieš dvidešimtmetį turbūt netgi pats "selas" nebūtų patikėjęs, kad kada nors scenoje jis atliks lyrišką dainą pritariant pianinui. Arba scenoje šokant vaikams. Koncerte išties nemažai dėmesio skirta jaunajai mūsų kartai. Tėvystės įkvėptas E. Dragūnas į savo dvidešimtmečio koncertą pasikvietė du vaikus, kurie skambant kūriniui "Tavo laikas" atliko lyrišką šokį scenoje. 13-mečiai Karinos Jeremian šokių mokyklos auklėtiniai Laura ir Vilius DELFI prisipažino, kad labai nudžiugo sužinoję, jog šoks "Sel" koncerte. Mažieji šokėjai dar nebuvo gimę, kai E. Dragūnas pradėjo koncertinę veiklą. Tačiau jo dainas puikiai žino.

Koncerto pabaigoje tie patys vaikai drauge su E. Dragūno sūnumi į sceną įstūmė staliuką su tortu ir drauge su visa sale užtraukė "Su gimimo diena". Ši staigmena, anot atlikėjo, jam buvo netikėta.

Bisui iškviestas E. Dragūnas atliko dar kelis kūrinius, tarp jų ir "Aš žiūriu į tave, pasauli" bei "kasetinę" "Mes negalim" dainos versiją.

Akimirkos iš koncerto - DELFI galerijoje:

Dvidešimtmetį švęsti muzikantai pradėjo spalio pabaigoje sudrebindami Dubliną, o gruodžio 29-ąją baigs Panevėžyje. Per šį laikotarpį E. Dragūnas gimtadienio torto žvakutes pūs Kaune, arenose Alytuje, Utenoje, Šiauliuose, Klaipėdoje. Stogai kilnosis ir užsienyje: "Sel" skris į Bergeną, Niujorką, Čikagą, Londoną.

"Esu laimingas, galėdamas jau du dešimtmečius daryti tai, kas man patinka ir ką moku daryti geriausiai. Dvidešimties metų patirtis, geriausios ir gerbėjų vis dar niūniuojamos dainos", - sakė E.Dragūnas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (306)