Choreografė Anželika Cholina nominuota premijai už šokio spektaklį "Ana Karenina", pastatytą J. Vachtangovo teatre.

Andželika Cholina
Šio spektaklio dailininkas Marijus Jacovskis nominuotas premijai geriausio muzikinio teatro dailininko kategorijoje. "Ana Karenina" varžysis ir dėl geriausio šiuolaikinio šokio spektaklio titulo.

Kaip DELFI sakė šiuo metu Maskvoje Jevgenijaus Vachtangovo teatrui vadovaujantis R. Tuminas, lietuviai Rusijoje šiais metais išties pasižymėjo.

"Trūksta dar tik Oskaro Koršunovo ir Eimunto Nekrošiaus", - juokavo režisierius, Rusijoje pelnęs jau kelis "Auksinės kaukės" apdovanojimus.

R. Tuminas DELFI prisipažino, kad patekęs tarp garbingiausių Rusijos teatralų apdovanojimų nominantų jis nenustebo. "Sureagavau labai normaliai. Taip ir turėjo būti. Žinojau tai ir siekiau to nuo pat pradžių. Taip ir įvyko, - sakė režisierius. - Į savo nominacijas reaguoju ramiai, o štai už A.Choliną aš labai džiaugiuosi. Nes pirmais metais ją Rusijoje priėmė labai atsargiai. Bet kai ji pastatė "Anną Kareniną", visų požiūris iškart pasikeitė. Tikrai tikiu lietuvių sėkme "Auksinės kaukės" apdovanojimuose."

Geriausio dramos režisieriaus ir geriausio spektaklio kategorijose varžosi ir Maskvoje kuriančio lietuvio Mindaugo Karbauskio spektaklis "Talentai ir gerbėjai", pastatytas V. Majakovskio teatre.

Šįmet į "Auksinės kaukės" premiją 33 nominacijose pretenduoja beveik pusantro šimto nominantų, daugiausia iš didžiųjų muzikinių teatrų, daugiau kaip pusė finalistų - iš regioninių teatrų.

Šių metų nominantų sąrašas paskelbtas ketvirtadienį Maskvoje. Premijos laureatai bus paskelbti ir apdovanoti Maskvoje kitų metų pavasarį.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)