Manoma, kad JAV bendrovė nori restruktūrizuoti Korėjos padalinį, tuo tarpu dabar Vystymosi banko turima 17 proc. dalis pastarajam suteikia galimybę vetuoti sprendimus.

Pietų Korėja yra nedidelė „General Motors“ rinka, tačiau čia yra svarbi gamybos bazė, Europai ir kitiems regionams tiekianti „Chevrolet“ markės automobilius. Iš viso Korėjoje pagaminama apie ketvirtadalis visų „Chevrolet“ markės automobilių. „Automotive News Europe“ duomenimis, „General Motors“ tarptautinių operacijų vadovas Timas Lee pateikė neoficialų pasiūlymą Korėjos vystymosi banko vadovui. Banko atstovai teigia, kad bankas turimo akcijų paketo pardavimą svarstys gavęs oficialų užklausimą.

„GM Korea“ buvo suformuotas 2002 m., kada „General Motors“ įsigijo didžiąją dalį bankrutavusio „Daewoo Motor“ akcijų, ir iš pradžių vadinosi „GM Daewoo“. „GM Korea“ yra trečiasis pagal dydį šalies automobilių gamintojas po „Hyundai Motor“ ir „Kia Motors“.

JAV bendrovė stiprina įtaką ir kituose Azijos skyriuose: praeitą savaitę ji pranešė iš „SAIC Motor“ atpirkusi 50 proc. Indijos padalinio akcijų ir susigrąžinusi jo kontrolę.