Paaiškėjo, kad viename populiariausių grupinių portalų Lietuvoje buvo parduodami falsifikuoti skalbikliai – ant jų buvo užklijuotos etiketės su „Ariel“ ženklu.

Tai nustatęs teismas V. Paikovą ir A. Gimžauską pripažino kaltais – verslininkai neteisėtai panaudojo jiems nepriklausančios įmonės ženklą ir taip ne tik juos sumenkino, bet ir diskreditavo JAV įmonės „The Procter&Gamble Company“ prestižą bei jos gerą vardą.

Už padarytą nusikalstamą veiką verslininkams teismas skyrė po 20 MGL (2 600 litų) dydžio baudą, kurią nuteistiesiems leido sumokėti per šešis mėnesius.

Be to, teismas nusprendė konfiskuoti ir sunaikinti 320 plastikinių 4,06 l talpos indų su skalbikliu (beveik pusė jų buvo pažymėti „Ariel“ lipdukais).

Bylos duomenimis, V. Paikovas skalbiklius per kelis kartus nusipirko Lenkijoje ir ketino parduoti Lietuvoje, tačiau niekaip nesurado pirkėjų, todėl nusprendė juos falsifikuoti – A. Gimžauskas vienoje reklamos agentūroje sutarė, kad bus pagamintos etiketės su „Ariel“ prekiniais ženklais.

Kai jos buvo pagamintos, V. Paikovas jas užklijavo ant plastikinių butelių ir dalį pardavė pažįstamiems, o paskui susisiekė su vienu pažįstamu verslininku.

„Man paskambino V. Paikovas ir paprašė paskleisti informaciją apie skystą „Ariel“ skalbiklį, – pareigūnams pasakojo verslininkas. – Jis man sakė, kad atsiųstų siūlomo produkto nuotraukas ir pasakė, jog Lenkijos turguje rado pardavimo tašką – butelio kaina gali svyruoti nuo 7 iki 10 litų. Po kiek laiko pasižiūrėjau „Ariel“ kainas ir supratau, kad rinkos kaina kelis kartus aukštesnė, todėl pasidomėjau, ar yra parduodamo skalbiklio dokumentai. V. Paikovas atsakė, jog bus, jeigu reikės“.

Verslininkas teigė, kad ilgą laiką vykdant prekybą jis bendradarbiavo su išpardavimų portalo grupinis.lt darbuotojais, kurie juo pasitikėjo dėl anksčiau įvykusių sėkmingų sandorių.

„Pasiūliau grupinis.lt patalpinti į savo portalą parduodamą produktą „Ariel“ – manimi pasitikėdami jie patalpino parduodamą produktą be sutarties“, – sakė verslininkas. Jo teigimu, po prekės patalpinimo portale su jie susisiekė V. Paikovo žmona ir pranešė, kad vyras yra sulaikytas ir tai esą greičiausiai susijęs su „Ariel“ prekyba.

Prekyba apsipirkimų portale buvo iš karto nutraukta.

Grupinis.lt vadovas: mes taip pat buvome apgauti

Grupinių apsipirkimų portalo grupinis.lt vadovas Vilius Juraitis teigė, kad dėl skalbiklio akcijos bendrovė taip pat patyrė didelę žalą.

„Mes turėjome patvirtinimą, kad produktas yra originalus, tačiau, kaip ir pirkėjai, buvome apgauti“, – teigė V. Juraitis.

Pasak portalo vadovo, grupinis.lt parduodamos paslaugos ir prekės yra kokybiškos, „Ariel“ akcija taip pat atitiko visas taisykles. „Paaiškėjus faktui, kad mus apgavo, akciją iš karto nutraukėme“, – tvirtino jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (93)