Kiekviena M. Jovaišos dovana sulaukia didelės nuostabos, ši – ne išimtis, kadangi visos organizacijos dažniausiai pačios sulaukia prašymų paremti ar prisidėti prie projektų.

„Lietuvos mokslų akademija nuolat plečia tarptautinį bendradarbiavimą su kitų valstybių mokslo centrais, organizuojamos tarptautinės konferencijos, simpoziumai. Mūsų veikloje didelis dėmesys skiriamas aukšto tarptautinio lygio mokslininkams. Tokia leidyklos „Unseen Pictures“ parama mums yra itin aktuali ir naudinga, šios knygos – geriausia dovana ir Lietuvos mokslininkams, ir mūsų partneriams užsienyje“, – sakė profesorius V. Razumas.

„Idėja padovanoti albumus kilo spontaniškai, sužinojus, kad 2013 metais Lietuvai pirmininkaujant ES Tarybai, Lietuvos mokslų akademijoje vyks tarptautinė mokslinė konferencija, skirta politikos iniciatyvoms ir priemonėms. Lietuvos mokslų akademija vykdo labai svarbią misiją Lietuvos ateičiai, o kaip ir kiekviena biudžetinė įstaiga, turi labai ribotus biudžetus, todėl pamaniau, kad tokia dovana primins jiems, kad žmonės mato ir vertina tai, ką jie daro“, – sakė M. Jovaiša.

„Neregėta Lietuva“ – didžiausias aeronuotraukų leidinys, išleistas 11 kalbų, skirtas Lietuvos kraštovaizdžiui įamžinti. Knygą sudaro daugiau kaip 250 itin aukštos kokybės ir didelio formato nuotraukų su vietų ir objektų aprašymais, autoriaus komentarais ir pasakojimu apie projekto įgyvendinimo detales. Patys gražiausi vaizdai buvo atrinkti iš beveik 20 tūkstančių kadrų.

Tai analogų neturintis Lietuvos nuotraukų iš paukščio skrydžio albumas. Už kiekvieną jubiliejinį knygos leidimą yra sodinamas ąžuolas. Šiuo metu „Neregėtos Lietuvos“ tūkstantmečio ąžuolyne jau auga apie 20 000 medelių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)