Apranga

Nuotaka, pasipuošusi ilga balta šilkine suknele ir trumpais kailinukais bei jaunikis, vilkintis tobulai gulantį elegantišką fraką, atrodo tarsi nužengę iš seno Holivudo filmo. 90 proc. vestuvinių suknelių yra be petnešėlių ar rankovių, tad nepamirškite šilto švarkelio, kailinukų ar pelerinos.
Vestuvės
Vietoj baltų kailinukų galite rinktis ir dailų raudoną šalį, o jaunikiui į atlapą įsegti raudoną gėlytę – atrodysite tikrai įspūdingai. Kiti aksesuarai - papuošalai su ledą primenančiais kristalais ir žėrinčiais deimančiukais. Ir nepamirškite pamergių! Joms galite padovanoti po dailų šiltą šalį.
Vestuvės

Šventės vieta

Jei vestuvės nedidelės, susiraskite jaukų restoraną su židiniu. Jei pakvietėte daug žmonių, išsinuomokite dvarą ar sodybą. Nuostabu, jei salėje bus didelis langas, pro kurį matysis sniego pusnys ir apšerkšniję medžiai...
Vestuvės

Pasidomėkite, ar salė papuošta sezoninėmis dekoracijomis – jei taip, išvengsite papildomų išlaidų. Nepamirškite paklausti, ar patalpose veikia normalus šildymas ir turėkite omenyje, kad senose bažnyčiose gali būti labai šalta.

Valgiaraštis

Rinkitės tai, kas jums skaniausia, bet įtraukite ir keletą „žiemiškų“ patiekalų, pavyzdžiui, moliūgų sriubą. Galite vaišinti kiaušininiu likeriu, vynu su prieskoniais, karštu šokoladu ( su alkoholiu ar be jo). Užsisakykite didelį baltą tortą, puoštą snaigėmis, sidabro karoliukais ir cukrinėmis skulptūrėlėmis.
Vestuviniai pyragėliai

Gėlės

Nuspręskite, kokio įspūdžio norite – elegantiško (balta ir sidabro spalvos) ar žaismingesnio (raudona ir žalia). Jei labiau patinka pirmasis variantas, susikurkite puokštę iš miltuotujų bajorių ir pilkojo eukalipto bei baltų gėlių – rožių, chrizantemų, krokų, lelijų, Madagaskaro jazminų. Jei norisi spalvų, rinkitės raudonas rožes ir žalias eglės šakeles.
Vestuvės

Dekoracijos

Stalus galite papuošti baltomis puansetijomis arba žvakių ir eglės šakelių kompozicijomis. Per kalėdinius išpardavimus įsigykite girliandų su baltomis lemputėmis ir iškabinkite jas virš durų, stalų, arkose. Pagrindine (ir nebrangia) stalo dekoracija gali tapti permatomi dubenėliai su vandenyje plūduriuojančiomis žvakutėmis ir ryškiai raudonomis spanguolėmis. Kita idėja – kiekvieną stalą papuošti imbierinių sausainių nameliu, apkaišytu žaliomis eglės šakelėmis.
Vestuvės

Dovanėlės svečiams

Jei jūsų vestuvės vyks žiemos pradžioje, svečiams galite dovanoti spindinčius eglutės žaisliukus. Kitos idėjos – dailios skardinės su šokolado milteliais, dėželės su kakava, sausainių formelės su prikabintu meduolių receptu.

Kitos idėjos

Gal patiks mintis į šventės vietą keliauti karieta? Kad nesušaltumėte, apsisiauskite kailiniu pledu!
Puotos vietą dekoruokite miniatiūrinėmis ir normalaus dydžio Kalėdų eglutėmis.

Salę netgi galite papuošti ledo skulptūra!

Vietoj gėlių puokštės galite rinktis „krištolo puokštę“ (kompoziciją iš stiklo karoliukų) – ji atrodys ypač „žiemiškai“. Be to, ją galėsite pasilikti atminimui.

Pasitikite svečius ne su šampanu, o su garuojančia kava ar karštu šokoladu!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)