Minėtą programinę įrangą parengė „Polestar Racing“ inžinieriai, turintys patirtį nuo 1996 metų ruošiant „Volvo“ automobilius aukščiausio rango žiedinėms kėbulinių automobilių lenktynėms, kuriose daug kartų lydėjo sėkmė.

„Polestar Performance“ programinė įranga optimizuoja „Volvo“ variklio galią ir sukamąjį momentą. Gamintojo atstovų teigimu, automobilis tampa dinamiškesnis, jo valdymas malonesnis, didina saugą situacijose, kai reikia didesnės automobilio dinamikos, pavyzdžiui, lenkiant kitą mašiną. Priklausomai nuo variklio, galia po „Polestar Performance“ įrengimo gali padidėti 15 - 62 AG, o sukamasis momentas – 40 Nm. Visi šie pranašumai pasiekiami nenaudojant papildomai degalų ir neprarandant „Volvo“ gamyklos garantijų, kurių netenkama kai savo automobilis patikimas ne autorizuotam servisui.

Degalai ir ekologinės charakteristikos

„Volvo“ teigimu, modeliai su „Polestar Performance“ programine įranga naudoja tiek pat degalų kaip ir standartiniai automobiliai. Tai įmanoma todėl, kad efektyvi variklio techninių galimybių keitimo technologija galią didina tik tada, kai to reikia, pavyzdžiui, lenkimo metu, ilgame pakilime įkalnėje, tempiant priekabą ir pan.

Ekologinės automobilio charakteristikos taip pat nesikeičia, tad taršos kiekiai atitinka sertifikavimo ribas. Jei vairuojama racionaliai, tai yra, kai greitai įsibėgėjama, o po to važiuojama tuo pačiu greičiu su maža variklio apkrova, degalų sąnaudos gali net sumažėti.

Programinę įrangą „Polestar Performance“ montuojama visose „Volvo“ atstovybėse Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje, tai užtrunka vieną valandą. Daugelyje „Volvo“ modelių galima „Polestar Performance“ programinė įranga, kartu su montavimo darbais, kainuoja 3 800 Lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)