Legendinę pasaulio, Europos ir Olimpinę čempionę ir geriausią pasaulio čiuožėją žiūrovai turės galimybę visuose keturiuose Lietuvos miestuose, kuriuose vyks kalėdiniai dailiojo čiuožimo šou: gruodžio 23 d. „Šiaulių arenoje“, Šiauliuose, gruodžio 25 d. „Žalgirio“ arenoje Kaune, gruodžio 26 d. „Švyturio“ arenoje Klaipėdoje ir gruodžio 27 d. „Pramogų arenoje“ Vilniuje.

Dukart pasaulio čempionė, dukart Olimpinė prizininkė, septyniskart Europos čempionė ir keturis kartus – Rusijos čempionė Irina Sluckaja per savo sportininkės karjerą yra laimėjusi net 40 aukso, 21 sidabro ir 18 bronzos medalių. Dešimtmetį karaliavusi pasaulio sporto arenose I.Sluckaja iki šiol vadinama geriausia ledo čiuožėja pasaulyje ir laikoma sėkmingiausia sportininke dailiojo čiuožimo istorijoje. Ji tapo pirmąja moterimi čiuožėja, kuri atliko trigubo lutco ir trigubo ritbergerio kombinaciją bei pirmąja Rusijos čiuožėja, kuri po Tarybų Sąjungos iširimo laimėjo Europos čempionės titulą.

I.Sluckaja pradėjo čiuožti būdama 4-erių metų. 24-erių metų sulaukusiai sportininkei teko sustabdyti sėkmingus pasirodymus dėl staiga užklupusios ligos. Jai buvo diagnozuota klastinga sąnarių liga – tino kojos, tirpo rankos, kankino nuolatinis nuovargis.

Gydytojai liepė sportininkei saugotis šalčio ir prognozavo, kad visą likusį gyvenimą jai teks vaikščioti su ramentais. Tačiau valinga sportininkė įveikė ligą ir 2005 m. su trenksmu grįžo į sporto arenas. Tais pačiais metais ji vėl laimėjo pasaulio ir Europos čempionės titulus. Tuomet vieno interviu metu ji pasakė: „Noriu pasakyti tiems, kurie netiki savo sugebėjimais atsitiesti po ligos ar nelaimės – tikėkite ir kovokite! Aš atsitiesiau. Jūs taip pat galite tai padaryti“.
Irina Sluckaja

Jau po metų Irina Sluckaja dar kartą iškovojo Europos čempionės titulą ir tapo sėkmingiausia čiuožėja Senojo žemyno dailiojo čiuožimo čempionatų istorijoje.

2007 m. čiuožėja paskelbė, kad laukiasi kūdikio ir todėl baigia savo sportininkės karjerą. „Aš nematau tolimesnių tikslų. Pasiekiau beveik visus trokštamus titulus. Dabar mano didžiausias tikslas – šeima“, − tuomet teigė I.Sluckaja.

Irinos Sluckajos pasirodymas 2006 m. vykusiose žiemos Olimpinėse žaidynėse Turine (Italija)

Tais pačiais metais sportininkė iš JAV sugrįžo į Rusiją. Netrukus gimtojoje šalyje ji tapo itin populiarių Rusijos TV projektų žvaigžde ir bene didžiausius honorarus gaunančia laidų vedėja, išleido savo muzikos albumą, filmavosi TV serialuose ir kine. 2009 m. I.Sluckaja tapo garbės nare „Tarptautiniame žydų sporto šlovės muziejuje“ („International Jewish Sports Hall of Fame“).

Asmeninė biografija trumpai

Irina Sluckaja gimė 1979-aisiais Maskvoje. Šeimoje buvo vienintelis vaikas. 1999 metais I.Sluckaja ištekėjo už Sergėjaus Mikheevo, vaikų trenerio. 2007 m. jiems gimė sūnus Artiomas, 2010 m. porai gimė antras vaikas – dukra Varvara. Didžiausias Irinos laisvalaikio pomėgis – snieglenčių sportas. Anksčiau ji kolekcionuodavo pliušinius žaislus, dabar kolekcionuoja dramblius.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)