80 proc. vairuotojų galimybė pirkti transporto priemones išsimokėtinai ar su išperkamosios nuomos sutartimi neatrodo patraukliai, rodo Autogidas.lt atliktos apklausos rezultatai. Pasak respondentų, taip permokama tam tikra suma, o automobilis nėra ta prekė, kurią reikėtų pirkti mokant dalimis.

Vairuotojų nuomone, investicija į automobilį yra prastas sprendimas, nes transporto priemonės greitai nuvertėja, o perkant išsimokėtinai tenka mokėti ne tik visą daikto kainą, bet ir paskaičiuotas papildomas išlaidas. Respondentus taip pat gąsdina situacijos, kad įvykus eismo įvykiui ir automobiliui sugedus nepataisomai, paskolą, gautą automobiliui įsigyti, vis tiek tektų mokėti, nors daiktas netgi nebebūtų naudojamas. Taigi automobilio įsigijimas išsimokėtinai aštuoniems iš dešimties vairuotojų atrodo per didelis įsipareigojimas.

Vis dėlto apie 20 proc. Autogidas.lt apklausoje dalyvavusių asmenų mano, kad galimybė įsigyti transporto priemonę išsimokėtinai ar su išperkamosios nuomos sutartimi yra teigiamas dalykas. Dešimtadaliui vairuotojų atrodo patrauklu, kad gali imti ir naudoti daiktą iškart, nors neturi visos reikiamos pinigų sumos. Kitam dešimtadaliui respondentų tokia galimybė patraukli, nes panaudojus automobilį galima jį išsipirkti arba rinktis kitą.


Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)