„Taip, yra tokių duomenų, kad vienas iš mums įdomių asmenų, kurį mes norėtume apklausti, šiuo metu yra ne Lietuvoje. Jis nėra apklaustas, nes mūsų duomenimis, jis yra Rusijoje, ir pas mus jis neatvyksta. Mes norėtume jį apklausti įtariamuoju“, – sakė prokuroras Mindaugas Dūda.

Tyrimas įstrigo, nes prokurorai negali prašyti tarptautinės pagalbos ir priversti E. Maciulevičiaus grįžti į Lietuvą duoti parodymų.

„Nusikaltimas yra nesunkus ir kalbėti apie suėmimą arba Europos arešto orderį, teisinę pagalbą su Rusijos federacija šitoj vietoj užtruktų pakankamai ilgai. Vėlgi, nusikaltimas nesunkus, kas yra labai svarbu, todėl ta procesinė prievarta turėtų būti taikoma labai pamatuotai ir adekvačiai“, – sakė M. Dūda.

Iškart po kilusio skandalo Darbo partija sustabdė E. Maciulevičiaus ir dar dviejų balsų pirkimu įtariamų „darbiečių“ narystę.

Apie E. Maciulevičiaus išvykimą į Rusiją partijos vadovybė dievagojosi nežinanti.

„Tikrai nežinojau, tikrai nesidomėjau. Aš vertinu, kad tai teisėsaugos institucijų darbas ir jos tiria tą įtarimą, galimą nusikalstamą veiką, čia jų darbas ir jie turėtų paaiškinti. Jeigu jie mūsų kažko paklaustų, aš galėčiau bandyt atsakyt, bet, tiesą sakant, nelabai ką turiu papildomai ką pakomentuot, nes išvis nežinau tos situacijos jokiu aspektu“, – sakė „darbietis“ Vytautas Gapšys.

Seimas skubos tvarka svarsto Prezidentės pateiktas įstatymo pataisas, griežtinančias bausmes už pirkėjų papirkinėjimą ir kitus rinkimų pažeidimus.

„Siūlomose prezidentės pataisose yra sankcijos, kurios pasunkėtų. Būtų prilyginama prie apysunkių-sunkių nusikaltimų“, – kalbėjo policijos generalinis komisaras Saulius Skvernelis.

Tokiu atveju pareigūnams bus paprasčiau prašyti tarptautinės teisinės pagalbos dėl besislapstančių liudytojų ar įtariamųjų. Tačiau atgaline data pataisos negalios, todėl šių rinkimų pažeidėjai bus baudžiami švelnesnėmis bausmėmis. Dabar griežčiausia galima bausmė – laisvės atėmimas iki 3 metų.

Praėjusią savaitę Zarasų teismas 400 val. viešųjų darbų nuteisė „darbiečiui“ Rimvydui Podolskiui balsus pirkusį zarasiškį.