Profsąjungos atstovo teigimu, uždarius vien šias dvi įmones gali būti atleista mažiausiai 2 tūkst. darbuotojų.

„Ford“ pranešė planuojanti uždaryti įmones kitais metais.

Ši naujiena paskelbta praėjus dienai po to, kai „Ford“ pranešė apie savo konsultacijas dėl įmonės Genko mieste (Belgijoje) uždarymo. Kaip jau skelbta, siekiant sumažinti kompanijos išlaidas planuojama atleisti 4,3 tūkst. darbuotojų. Anot „Ford“, gamyba Genko mieste bus sustabdyta iki 2014 m. pabaigos. „Ford“ taip pat planuoja perkelti naujų modelių „Mondeo“, „S-Max“ ir „Galaxy“ gamybą iš Genko į Ispanijos Valensiją, taip tikėdamasi sumažinti nuostolius, patiriamus dėl sumažėjusių pardavimų Europoje.

Profsąjunga „Unite“ tvirtina, kad uždarius „Ford“ įmones šiuose dviejuose Didžiosios Britanijos miestuose ir perkėlus „Transit“ furgonų gamybą į Turkiją gali būti atsisakyta mažiausiai 2 tūkst. darbo vietų.

„Ford“ išdavė savo darbo jėgą ir savo lojalius klientus, - sakė profsąjungos generalinis sekretorius Lenas McCluskey. - „Unit“ pakovos dėl šių uždarymų. Tai negarbingas sprendimas. Planai uždaryti įmones smarkiai pakenks vietos ekonomikai, bus suardyta ir tiekimo grandinė - šiame sektoriuje gali būti prarasta iki 10 tūkst. darbo vietų.

Anot GMB profsąjungos, vien Dagenhame bus atsisakyta 1 tūkst. darbo vietų.

„Ši naujiena – sukrečianti žinia Sautamptono ir Dagenhamo darbuotojams. Sukrečianti žinia ir šalies gamybai“, - sako profsąjungos atstovas Justinas Bowdenas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)