Laikas arbatai

Šį kartą arbatai skiriamos ne kelios popietinės minutės, o ištisos keturios dienos.

Kaip teigia pirmąją parodą „Arbatos dienos“ organizuojančios VšĮ „Horeca guru“ projektų vadovė Renata Burbulienė, čia bus galima ne tik ragauti ir išsirinkti labiausiai patikusią arbatą, bet ir sužinoti apie naujas jos rūšis, ką tik pasirodžiusias mūsų rinkoje.

„Pavyzdžiui, bus pristatyta pirmoji Lietuvoje salyklo arbata „Gėris“, taivaniečių delikatesas – arbata „Bubble tea“, kurią geriant burnoje sproginėja burbuliukai. Tarp naujienų – ir įvairūs indai, aksesuarai, priedai arbatai. Čia bus galima įsigyti specialių taurių, iš kurių geriant atsiskleidžia tikrasis arbatos skonis ir aromatas arba meniškų kūrėjų puodelių“, – vardina parodos naujienas R. Burbulienė.

„Arbatos dienose“ bus galima susitikti ir gyvai pabendrauti su žinomais Lietuvos žolininkais, vyks seminarai, kuriuose bus aptariama arbatos nauda, jos vartojimas maistui, gėrimui, sveikatai, grožiui. Pranešimus čia skaitys Jadvyga Balvočiūtė, Ramūnas Daugelavičius, Adelė Karaliūnaitė bei kiti žolininkai.

„Arbatos dienos“ – tarsi baigiamasis kitų „gurmaniškų parodų“ akordas, kuris puikiai derės ir papildys tuo pat metu vykstančią Baltijos maisto ir gėrimų mugę BAF bei parodą „BaltShop. BaltHotel. BaltGastro“.

Baltijos maisto ir gėrimų mugėje BAF bus pristatoma ir degustuojama kava, vynai, alus, įvairiausi maisto produktai, delikatesai, prieskoniai. Čia veiks Virtuvės studija, kurioje profesionalai, virtuvių šefai, taip pat kulinarinių tinklaraščių entuziastai gamins patiekalus, dalinsis kulinarinėmis gudrybėmis ir žiniomis.

Parodoje „BaltShop. BaltHotel. BaltGastro“ bus demonstruojama tai, be ko net talentingiausias virėjas nieko nesugebėtų pagaminti – naujausia profesionalios virtuvės įranga, priemonės, įrankiai. Taip pat lankytojai čia ras parduotuvių, viešbučių, restoranų įrangą bei baldus, apskaitos ir kontrolės sistemas, apšvietimo ir interjero projektavimo paslaugas, stalo serviravimo, puošybos priemones bei indus, higienos bei švaros priemones, uniforminius drabužius, tekstilę

Kaip visuomet, kartu vyks Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijacijos rengiami Geriausio Lietuvos virėjo 2012 ir Geriausio Lietuvos konditerio 2012 čempionatai.

Parodos veiks lapkričio 8-11 dienomis Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)