Jau kelerius metus vestuvinė mada išsiskiria visiška demokratija. Baltos suknelės užleidžia vietą žalsvoms, raudonoms, rožinėms, žydroms ir netgi juodoms. O ir tradicinis ilgis iki žemės ne toks svarbus. Jei anksčiau trumpa vestuvinė suknelė buvo laikoma blogu ženklu, tai dabar mini - leistinas dalykas.
Vestuvinė suknelė
Taip pat madingos retro ar vintažinės nuotakos suknelės. Varpelio formos sijonai ir platūs penkiasdešimtųjų diržai, griežtos šešiasdešimtųjų mini suknelės atsiduria šalia tikrų meno kūrinių - suknelių, sukurtų XVIII ir XIX amžiaus dvaro damų stiliumi.
Vestuvinė suknelė
Dizaineriai nuotakos suknias puošia nėriniais, perlais, siuvinėjimais. Labai populiarios suknelės iš nėrinių. Tačiau pastaruoju metu vestuvinė mada, nors ir likdama demokratiška, vis dėlto keičiasi. Ją traukia subtilumas, lengvumas. Vis daugiau ir daugiau nuotakų atsisako sunkių, daugiasluoksnių krinolinų ir renkasi besvores sukneles.
Vestuvinė suknelė
Apačios besvoriškumą pabrėžia atviras viršus. Suknios kuriamos arba išvis be petnešėlių, arba su užrišamu kaspinu ant kaklo. Atviros rankos, pečiai ir nugara nereiškia, kad suknelė tampa vulgari. Toks modelis puikiai tinka ir žemoms, ir aukštoms moterims.
Vestuvinė suknelė
Kaip ir anksčiau, aktualus A formos siluetas ir undinėlės fasonas. Tačiau tokios undinėlės „uodega“ tampa nebe tokia pompastiška. Pirmenybė teikiama dvisluoksniams sijonams.
Vestuvinė suknelė
Dizaineriai siūlo graikiško stiliaus sukneles ir rekomenduoja nepamiršti „smėlio laikrodžio“ silueto. Tokių suknių diržai priderinami kontrastingos spalvos, pačios populiariausios - metalo ir juoda spalva.
Vestuvinė suknelė
Vyresnės nuotakos vis dažniau renkasi ne sniego baltumo, o dramblio kaulo ar šampano spalvos suknias.
Vestuvinė suknelė

Mūsų laikais pakankamai dažnai galima pamatyti nuotaką be nuometo. Ir tai - taip pat šiuolaikinė mados tendencija. Nekaltybės simbolį pakeičia diademos ir gėlės. Madingos ir skrybėlės: plačiabrylės palaidiems plaukams ir mažytės - kaip papildomas sudėtingų šukuosenų papuošimas.
Vestuvinė suknelė
Vargu ar artėjančiais 2013 metais vestuvių mados kardinaliai pasikeis. Moteriškumas ir švelnumas liks pagrindinėmis kryptimis.
Vestuvinė suknelė

Vestuvinė suknelė
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)