Taigi ką gamintojai galvojo, kai nusprendė įdiegti šiuos keistus įrenginius?

„Fiat 500L” su kavos aparatu

Pastebima tendencija, kad vairuotojams viena svarbiausių funkcijų automobiliuose tampa...puodelių laikikliai. „Fiat“ žengė dar toliau ir naująjį „500L“ pradėjo siūlyti su mini kavos aparatu.

Šis įrenginys sukurtas kartu su italų kavos meistrais iš „Lavazza“ kompanijos. Prie kavos aparato pirkėjas gauna ir puodelius, šaukšto laikiklį bei cukrinę. Toks malonumas papildomai kainuoja 300 JAV dolerių. Ką pamatysime toliau? Virtuvinį kombainą vietoj daiktadėžės?

„Mini Cooper Convertible“ su „Openometer“ funkcija

Panašu, kad „Mini Cooper“ kabrioletų savininkams reikia papildomo stimulo nuleisti stogą. O kaip kitaip galima būtų paaiškinti „Openometer“ prietaiso paskirtį? Šis apvalus rodmuo, įtaisytas prie prietaisų skydo, skaičiuoja minutes ir valandas, kiek laiko automobilis praleido su nuleistu stogu. „Mini“ apie „Openometer“ kalba taip: „tai yra prietaisas, padedantis jums skaičiuoti laiką, praleistą nuleidus stogą...taip jūs galite mėgautis nuleisto stogo malonumais, išvaduotomis mintimis ir įdegiu“. Po tokių paaiškinimų galima spėti, kad kai kurie BMW-„Mini“ inžinieriai prieš sugalvodami šį prietaisą per daug laiko praleido saulėje.

„Bugatti Veyron 16.4” su „Top Speed Key” funkcija

„Bugatti Veyron 16.4” yra vienas išskirtiniausių modelių pasaulyje. Vis dėlto norėdami pasimėgauti maksimaliu šio 1001 AG automobilio 408 km/val. greičiu, reikia turėti ne tik atliekamą milijoną eurų, bet ir specialų raktą, pavadintą ne itin išradingai – „Top Speed Key“ (liet. Didžiausio greičio raktas). Taigi vairuotojas, nusprendęs išbandyti „Veyron“ galimybes, turi įstatyti šį raktą į jam skirtą vietą ir pasukti. Tuomet automobilio važiuoklė ir galinis oro aptakas kiek nusileidžia žemyn, taip pagerindami aerodinamines savybes.

BMW 750i – „Džentelmeno funkcija“

Iš tiesų, ši funkcija turi skambų pavadinimą, tačiau jos paskirtis nėra tokia stulbinanti, kaip būtų galima pagalvoti. „Džentelmeno funkcijos“ paskirtis – informacinio kompiuterio pagalba galima nustatyti, kad vairuotojas savo sėdynės reguliavimo mygtukais galėtų stumdyti ir šalia esančio keleivio sėdynę bei taip suteikti daugiau vietos gale sėdintiems keleiviams. Kam naudinga ši funkcija? Ji pasitarnaus nebent jei dirbate limuzino vairuotoju ir tingite pakelti užpakalį.

„Kia Soul“ su šviečiančiais ir pulsuojančiais garsiakalbiais

Aukštesnio įrangos lygio „Kia Soul“ modeliai turi vieną magišką bruožą – pasigarsinus muziką, priekinėse durelėse įmontuoti garsiakalbiai ima šviesti ir pulsuoti. Tai smagu. Maždaug kokioms penkioms minutėms. Vėliau ši sistema tiesiog pradeda nervinti tarsi vietoje nenustygstantis keleivis ant galinės sėdynės. Be to, šie magiški garsiakalbiai nepasirodė esantys labai patikimi – defektų turėjusi jų sistema buvo viena iš priežasčių, kodėl prieš kurį laiką „Kia“ teko atšaukti „Soul“ automobilius.

„Fiat 500“ su kvapų dispenseriu

Šis itališkas mažylis siūlomas su įdomiu aksesuaru – kvapų dispenseriu. Įtaisytas tarp priekinių sėdynių jis gali būti juodos arba baltos spalvos. Galimi trys skirtingi aromatai: citrininis, „nakties esencija“ ir „šviežio oro kvapas“. Be to, kad jūsų keleivius gali pradėti kamuoti čiaudulys, šis įrenginys turi dar vieną trūkumą – dvigubas puodelių laikiklis paverčiamas viengubu. Beje, analogišką kvapų dispenserį gali rinktis ir „Renault Latitude“ pirkėjai.
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)