Kilęs triukšmas gali komplikuoti respublikonų kandidato siekį užsitikrinti svarbios rinkėjų grupės paramą ir suteikė postūmį prezidentui Barackui Obamai, kuris stengėsi sustabdyti M.Romney pastarojo meto populiarumo didėjimą.

Būtent B.Obama, kuris lapkričio 6-osios rinkimuose sieks antros kadencijos, sukėlė šį susirėmimą - įtraukęs M.Romney į ginčą per audringus abiejų kandidatų antradienio debatus Long Ailande Niujorko valstijoje.

Kitą dieną prezidentas išjuokė M.Romney atsikirtimą, kad jis, būdamas Masačusetso gubernatoriumi ir rinkdamasis savo kabineto narius, peržiūrėjo "ištisus moterų pilnus segtuvus".

"Mums nereikia užsakinėti kažkokių segtuvų, kad rastume talentingų, kompetentingų jaunų moterų mokytis, mokyti", - sakė B. Obama 14 tūkst. žmonių miniai po rudeniška lapija Ohajo universitete Atense, kurioje buvo daug moterų.

Keista M.Romney frazė tiesiog pradėjo gyventi savo gyvenimą "Twitter" ir įkvėpė "Moterų pilnų segtuvų" puslapį "Facebook", kuris jau "patiko" 330 tūkst. vartotojų.

Kažkas jau sukurpė ir tinklaraštį pašaipoms apie tą frazę, kuri, pasak kritikų, atsiduoda atgyvenusiu požiūriu į moteris darbo vietose ir jų laikymu prekėmis.

Viename paskelbtame atvaizde matyti du balti segtuvai su užrašais: "Moterų pilnas segtuvas. Jei radot, prašom grąžinti Mittui Romney".

Kitame kadre matyti valstybės sekretorė Hillary Clinton, sakanti: "Niekas nededa manęs į segtuvą, aš dirbu prezidentui".

Viceprezidentas Joe Bidenas taip pat prisidėjo prie pašaipų.

"Oho! Tai, kad jis turėjo eiti ir klausinėti, kur rasti kokią kompetentingą moterį ... Jam tiesiog reikėjo ateiti į mano namus. Jam nereikėjo jokio segtuvo".

Ekspertai sako, kad moterų balsai priemiesčiuose tokiose valstijose kaip Koloradas ir Virdžinija gali jose pakeisti viso balsavimo baigtį ir padėti nulemti prezidento rinkimų rezultatus.