Dviratininkė pasiaiškino

24-erių R. Leleivytė, kurią įtarimai nesąžiningu elgesiu praėjusią liepą pasivijo likus vos 9 dienoms iki olimpinių žaidynių atidarymo ceremonijos, neigia vartojusi dopingą.

Italijoje gyvenanti plento dviratininkė Lietuvos dviračių sporto federacijai (LDSF) pateikė savo pasiaiškinimą, papildytą medicinos specialistų išvadomis. Pasak LDSF generalinio sekretoriaus Vaclovo Šiugždinio, pasiaiškinimas buvo persiųstas Tarptautinei dviračių sporto sąjungai (UCI).

„Parašytas ne vienas puslapis, kalba eina apie biocheminius tyrimus, mėginio pervežimo aplinkybes. Aš – ne šios srities specialistas, todėl detaliau komentuoti negalėčiau. Bet esmė tokia, kad ji (R. Leleivytė – DELFI) nepripažįsta, jog vartojo dopingą“, – DELFI teigė V. Šiugždinis.

Tolesnis R. Leleivytės bylos tyrimas pajudės iš vietos tik sulaukus UCI įvertinimo. Kada tai įvyks, LDSF generalinis sekretorius negalėjo pasakyti.

„Gerai, jog laikas kol kas mūsų nespaudžia, nes sezonas jau baigiasi ir laukia pertrauka. Svarbiausia, kad viskas būtų padaryta teisingai“, – pabrėžė V. Šiugždinis.

Primename, jog Kiolno laboratorijoje ištyrus birželio viduryje paimto R. Leleivytės šlapimo mėginį aptikta eritropoetino pėdsakų. „Vaiano Tepso“ (Italija) ekipos atstovė buvo suspenduota liepos 18 d., o mėginimas vietoje jos olimpinėms žaidynėms skubiai akredituoti šalies čempionę Ingą Čilvinaitę nebuvo sėkmingas. Lietuvos rinktinė moterų plento lenktynėse turėjo vienintelį olimpinį kelialapį, todėl galiausiai šiose varžybose liko be savo atstovių.

Sunkiaatlečiai pasiruošę niūrioms naujienoms

Aurimas Didžbalis
Analogiška ir geriausiu Lietuvos sunkiaatlečiu vadinamo A. Didžbalio padėtis. 21-erių klaipėdietis buvo suspenduotas liepos 6 d. ir neteko pavasarį iškovoto Europos vicečempiono titulo.

Būtent šių Turkijoje vykusių pirmenybių metu paimtas šlapimo mėginys užtvėrė buvusiam pasaulio ir Europos jaunimo čempionui kelią į olimpinį Londoną.

Likusi be A. Didžbalio pelnytų olimpinės atrankos reitingo taškų, Lietuvos sunkiosios atletikos rinktinė taip pat prarado vienintelę vietą Londono žaidynėse ir galimybę vietoje A. Didžbalio pasiųsti kitą sportininką.

Kol kas neaišku, kokios sankcijos bus skirtos sunkiaatlečiui – anot sportininko trenerio ir Lietuvos sunkiosios atletikos federacijos (LSAF) viceprezidento Bronislavo Vyšniausko, tai turėtų paaiškėti arba spalio pabaigoje, arba gruodį Baku (Azerbaidžanas) vyksiančiame Tarptautinės sunkiosios atletikos federacijos (IWF) kongrese. Vis dėlto B. Vyšniauskas leidžia suprasti, kad žinios veikiausiai nebus linksmos.

„Ką darysi, diskvalifikuotas – dar ne miręs“, – liūdnai pajuokavo sunkiosios atletikos specialistas.

Primename, kad dėl dvejų metų diskvalifikacijos Londono žaidynes buvo priversta praleisti ir maratonininkė Živilė Balčiūnaitė. Jos bausmės laikas jau baigėsi, ir bėgikė vėl dalyvauja varžybose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)