Prezidentė pabrėžia, kad savo valią pareiškė tik dalis gyventojų, o atominės elektrinės nauda abejoja mažiau nei trečdalis galinčių balsuoti.

„Naujos atominės jėgainės nauda abejoja mažiau nei trečdalis balso teisę turinčių Lietuvos piliečių. Nauja Vyriausybė ir Seimas turės atsižvelgti į dalies šalies gyventojų nuomonę ir priimti Lietuvai naudingiausią sprendimą”, - prezidentės nuomone perdavė patarėja Daiva Ulbinaitė.

11.30 val. duomenimis, kuomet suskaičiuota 1965 iš 2017 rinkimų apylinkių rezultatų, balsavo 52,34 proc. rinkimų teisę turinčių gyventojų. Tiek dalyvaujančių užtenka, kad referendumas būtų pripažintas galiojančiu.

62,72 proc. pasisakė prieš atominės elektrinės statybas, 34,03 proc. pritarė statyboms. Dar 3,25 proc. biuletenių pripažinta negaliojančiais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (910)