41-erių Keithas Johnstonas išgyveno jo gyvenimą aukštyn kojomis apvertusią avariją, tačiau šiuo metu jo kūnas yra paralyžiuotas žemiau krūtinės ir jis gali valdyti tik rankas ir kaklą.

Tą lemtingą vasario 8-ąją jis vairavo savo „Renault Megane Scenic“, kai netoli Carlisle'o įvyko nelaimė. Spaudžiant šaltukui slidžiame kelyje automobilį sumėtė ir jis nuskriejo į šalikelę.

K. Johnstonas prisiminė, kad neseniai buvo pasikeitęs padangas, kurios buvo pirktos iš naudotų padangų prekeivių. Įvykio aplinkybes tyrę policininkai nustatė, kad tai ir buvo pagrindinė nelaimės priežastis – automobilis kelyje prarado stabilumą dėl netinkamų padangų.

Vairuotojas pasakojo, kad visuomet pirkdavo naudotas padangas ir keisdavo jas kas keletą mėnesių.

„Galvojau, kad taupau pinigus pirkdamas naudotas padangas, tačiau už tai aš sumokėjau siaubingą kainą, – sakė Keithas. – Jeigu būčiau žinojęs, niekada taip nebūčiau daręs. Deja, man jau per vėlu mokytis iš klaidų, tikiuosi, kad ši istorija atvers akis kitiems vairuotojams“.

Didžiojoje Britanijoje veikianti padangų saugumo organizacija „TyreSafety“ neseniai atskleidė naujo tyrimo rezultatus. Jų atstovai įsigijo pusšimtį naudotų padangų, iš kurių 98 proc. buvo pardavinėjamos nelegaliai. Dar svarbiau yra tai, kad nepriklausomi ekspertai nustatė, jog trečdalis jų neatitiko saugumo reikalavimų.

Viena iš padangų buvo apibūdinta kaip „mirtinai pavojinga“. Joje buvo aptikta maždaug 5 cm ilgio metalinė detalė, kuri greičiausiai buvo likusi po to, kai ši padanga dėl pradūrimo ankstesniam šeimininkui tapo nebereikalinga, bet tai nesutrukdė ją pardavinėti kaip „šiek tiek naudotą“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (346)