Neadekvačią organizmo reakciją neretai gali sukelti tokie paprasti maisto produktai kaip kiaušiniai, mielės, pienas, kukurūzai, kviečiai. Organizmo reakcija į jam netinkantį produktą užkerta bet kokį kelią dailesnei figūrai. Alerginė reakcija sutrikdo sistemos, susijusius su konkrečia smegenų sritimi – pogumburiu - darbą.

Suvalgius maisto, minėtoji smegenų sritis gauna signalus iš skrandžio, jog riebalų atsargos jau papildytos. Sumažėja alkio jausmas. Kai sistema veikia be trukdžių, svoris išlieka stabilus, net jeigu per dieną ir suvartojama didesnė nei būtina kalorijų norma.

Norint išspręsti šią problemą, specialistas rekomenduoja iš pradžių iš raciono drastiškai išbraukti visus problemų keliančius produktus, o tuomet laipsniškai juos grąžinti atgal į valgiaraštį. Per tą laiką rekomenduojama valgyti vištieną, avieną, žuvį, daug vaisių ir daržovių. Akivaizdūs figūros pasikeitimai į gerąją pusę bus pastebimi jau po pirmųjų septynių tokios mitybos dienų.

Anot J.Mansfieldo, net 79 proc. žmonių, besikreipiančių pagalbos į dietologą ar alergologą, diagnozuojamas tam tikrų maisto produktų netoleravimas. Tačiau tik nedaugelis žino, kad būtent netinkamas maistas provokuoja tokius negalavimus kaip galvos skausmai ir nuovargis.

Dietos, kur numatytas itin nedidelis riebalų kiekis, paprasčiausiai neveiksmingos. Riebalai tiesiog būtini apetito kontrolei. Jeigu riebalų trūksta, žmogus nuolat jaučia alkį ir galiausiai persivalgo. J. Mansfieldas nepasitiki ir mažai kalorijų turinčiais maisto produktais, kurie gali nemenkai pakenkti sveikatai. Gali būti, jog dėl bevaisės kovos su antsvoriu reikia kaltinti negaluojančią skydliaukę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (84)